Šalia ledo arenos norėtų ir rankinio salės

Šalia ledo arenos norėtų ir rankinio salės

Vis garsiau kalbama apie naujos ledo arenos Klaipėdoje statybas. Šia tema trečiadienį dar kartą diskutavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas ir asociacijos "Hockey Lietuva" atstovai.

Jau anksčiau buvo skelbta, kad viena iš siūlomų ledo arenos statybos vietų - neveikianti antrosios Klaipėdos vandenvietės Ryšininkų gatvėje teritorija. "Hockey Lietuva" generalinis sekretorius Vaidas Budrauskas ir šios asociacijos nariai iš S. Budino lūpų išgirdo siūlymą, kad šalia ledo arenos būtų statoma ir rankinio salė.

Netoliese, Paryžiaus Komunos gatvėje, ketinama iš pagrindų atnaujinti Klaipėdos futbolo mokyklą, pastatyti naują Klaipėdos sunkumų kilnojimo sporto salę. Tad ši erdvė galėtų Klaipėdos sporto centru.

Ledo areną ketinama statyti iš privačių rėmėjų lėšų. Tikimasi, kad šiais metais bus paskalbtas projektavimo, statybos ir priežiūros konkursas. Per šiuos metus turėtų įvykti ir koncesijos sutarties konkursas. Jei viskas klostysis pagal planą, ledo arenos statybos galėtų prasidėti jau 2018 m. pavasarį.

Klaipėdoje žiemos sportą - ledo ritulį ir dailųjį čiuožimą - propaguojantys sportininkai nebeišsitenka vienintelėje uostamiestyje, "Akropolyje", esančioje treniruočių bazėje. Klaipėdoje ledo ritulio treniruotes lanko maždaug 250 vaikų, dar bemaž tiek pat suaugusiųjų ir apie 60-70 jaunųjų klaipėdiečių beveik kasdien užsiima dailiuoju čiuožimu.

"Hockey Lietuva" tarybos narys Vaclovas Gedvilas pabrėžė, kad "Akropolyje" esančiomis sąlygomis nesiskundžiama, tiesiog dėl lankančiųjų treniruotes vaikų jiems jau sunku čia išsitekti.

"Mums jau reikia daugiau erdvės. Ir tėveliai, kurių vaikai lanko ledo ritulio treniruotės, nėra itin patenkinti, nes mato, kad vienu metu ant ledo būna po 40-50 vaikų. Treniruotėms ploto jau maža", - sakė V. Gedvilas.

Klaipėdos ledo ritulininkai ne kartą yra sakę, jog ledo arena vasaromis Klaipėdai galėtų atnešti ir pelno. Anot jų, kaimyninių šalių pavyzdžiai rodo, kad į miestus, kurie yra prie jūros, vasaromis atvyksta treniruotis populiarios užsienio šalių komandos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder