Šąlančioms bibliotekininkėms žada geresnį gyvenimą

Šąlančioms bibliotekininkėms žada geresnį gyvenimą

Žadama jau kitais metais miesto biudžete ieškoti bent 55 tūkst. eurų Melnragėje esančiam Klaipėdos viešosios bibliotekos filialui remontuoti.

Tai vakar politikams patvirtino miesto Savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Klaipėdos miesto viešosios bibliotekos vadovė Bronislava Lauciuvienė kreipėsi į Savivaldybę ir politikus dėl itin prastos šiai bibliotekai priklausančio Melnragės filialo būklės.

Melnragėje, Molo g. 60 / Audros g. 15, stovinčiame pastate veikia dvi biudžetinės įstaigos. Pirmajame aukšte įsikūręs Klaipėdos vaikų laisvalaikio centras, antrajame - biblioteka.

"Šių dviejų įstaigų darbo aplinka kardinaliai skiriasi. Vaikų centre padarytas remontas, veikia dujinis šildymas, pakeisti langai, grindų danga, apšvietimas, yra vanduo bei sanitariniai mazgai. O bibliotekos patalpose padėtis kitokia: kiauri langai, blogas apšvietimas, nėra vandens ir sanitarinių mazgų, per kiaurą stogą kapsi lietaus lašai. Nėra net šildymo, darbuotojos šildosi naudodamos kelis buitinius šildytuvus", - aiškino B. Lauciuvienė.

Jos skaičiavimu, tam, kad bibliotekos patalpos būtų tinkamai sutvarkytos, reikia rasti per 55 tūkst. eurų.

"2017 metais Klaipėda taps Lietuvos kultūros sostine, todėl prašau įvertinti situaciją ir nuspręsti, ar tokiomis sąlygomis mūsų mieste gali veikti kultūros įstaiga", - į politikus kreipėsi B. Lauciuvienė.

"Įdomu, kodėl tame pačiame pastate vieni gyvena šiltai, o kiti šąla", - teiravosi miesto Tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkas Arvydas Cesiulis.

N. Laužikienė paaiškino, jog taip nutiko dėl to, kad iki šiol nėra aiškus bibliotekos filialo likimas.

"Šiuo metu ši biblioteka turi vos 315 skaitytojų, tad dar reikėtų gerai pasvarstyti, ar tikslinga ją palikti toje vietoje", - minėjo Savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento vadovė.

"Jei bibliotekoje būtų šilta ir gera, gal skaitytojų būtų ir 700?" - replikavo A. Cesiulis.

Beje, pasak N. Laužikienės, dar 2006 metais buvo parengtas patalpų rekonstrukcijos projektas, bet jis nebuvo įgyvendintas.

Kadangi dabar gautas bibliotekos direktorės prašymas, departamento direktorė žadėjo ieškoti reikiamų lėšų. Juolab kad sprendimas dėl tolesnio bibliotekos likimo, panašu, nebus greitas.

Komiteto nariai svarstė, jog visų pirma būtina atlikti išsamią visų uostamiestyje esančių bibliotekų analizę. Esą gal paaiškės, kad filialą iš Melnragės jau seniai laikas perkelti, pavyzdžiui, į Dragūnų kvartalą.

"Nereikia bijoti iškelti, juk gyvenimas keičiasi. Bet aš esu prieš visišką bibliotekų uždarymą", - sakė Vytautas Čepas.

N. Laužikienė priminė, kad mieste yra dar ir tokių bibliotekų filialų, kurie veikia butuose. Tad esą tikrai nebūtų protinga šiais laikais palikti tokias patalpas.

"Turime būti šiuolaikiški", - minėjo ji ir priminė, kad kitais metais Klaipėdoje yra numatytos visiškai naujos bibliotekos statybos bei Kauno gatvėje esančios bibliotekos rekonstrukcija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder