SAB koncesijos konkursas - naujame etape

SAB koncesijos konkursas - naujame etape

Naują Klaipėdos sporto ir laisvalaikio kompleksą statyti, valdyti ir naudoti pagal koncesijos sutartį ir toliau pretenduoja du dalyviai. Šiuo metu konkursas perėjo į antrą etapą, kai vertinami pateikti pasiūlymai.

Vasario viduryje buvo gauti 2 pasiūlymai sporto aikštelių bazei (SAB) projektuoti, statyti ir valdyti. Iki šiol buvo vertinama, ar konkurso dalyviai atitinka kvalifikacinius reikalavimus.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis informavo, kad abu dalyviai reikalavimus atitiko ir buvo pereita prie antrojo konkurso etapo.

"Dabar laukiame išsamių preliminarių pasiūlymų pagal pirkimo sąlygas. Terminas yra birželio 26 diena. Mes turime gauti preliminarius pasiūlymus, juos vertinti ir tada kreiptis į tiekėjus, kad jie pateiktų galutinius pasiūlymus. Tuomet galėtume vesti derybas dėl pačios sutarties", - komentavo E. Simokaitis.

Jis tikisi, kad preliminarius pasiūlymus pavyks įvertinti per liepą ir bus galima toliau tęsti procesą.

"Kol kas neturiu jokių signalų, kad būtų kažkas užstrigę", - paklaustas, ar viskas vyksta sklandžiai, sakė pašnekovas.

Sprendimas dėl koncesijos sutarties pasirašymo bus teikiamas tvirtinti miesto Tarybai.

"Mes norime kuo greičiau padaryti viską, kad galėtume pasirašyti sutartį su dalyviu ir jis galėtų pradėti vykdyti darbus pagal sutartį. Visi laukia šio objekto ir mes nesame linkę delsti", - anksčiau buvo sakęs E. Simokaitis.

Primename, kad viešas konkursas SAB projektuoti, statyti ir valdyti buvo skelbtas jau antrą kartą. Pirmąkart praėjusiais metais buvo gautas tik vienas pasiūlymas ir buvo priimtas sprendimas kartoti konkursą tikintis sulaukti daugiau pasiūlymų.

Didžiulis sporto kompleksas turėtų iškilti neveikiančios antrosios Klaipėdos vandenvietės Ryšininkų gatvės teritorijoje, pagal koncesijos sutartį jį Klaipėdos savivaldybė ketina perleisti privačiam partneriui, su kuriuo sutartis būtų pasirašoma 25 metams. Šio sporto komplekso statyboms Klaipėdos taryba pritarė 2018 metų rudenį.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder