Rytoj švenčiama Rusijos diplomato diena

Rytoj švenčiama Rusijos diplomato diena

Tokia diena Rusijos Federacijoje pradėta minėti nuo 2002 metų spalio 31 d., kai šalies prezidentas Vladimiras Putinas išleido specialų įsakymą. Tad šiemet Rusijos užsienio reikalų sistemos darbuotojų profesinė diena švenčiama jau 14-ąjį kartą.

"Vakarų ekspreso" redakcijoje viešėjęs Rusijos generalinis konsulas Klaipėdoje Aleksandras Gračiovas sakė, kad Lietuvos uostamiestyje Rusijos diplomato dieną bus minima gana aktyviai.

Generaliniame konsulate Klaipėdoje atidaroma fotografijų paroda, skirta Rusijos diplomatijos istorijai. Eksponuojamos nuotraukos, kuriose įamžinti reikšmingi šalies įvykiai, kuriuose dalyvavo svarbūs šalies politiniai veikėjai, valdžios atstovai, prezidentas V. Putinas.

Rytoj į konsulatą kviečiami Klaipėdos jaunimo atstovai iš įvairių kūrybinių miesto susivienijimų. Jie ateis nešini įvairiais muzikos instrumentais, tad konsulatas prisipildys muzikos garsų. Dalyvaus ir kūrybinio susivienijimas "Sinyj troleibus" ("Mėlynas troleibusas"), vienijančio apie 40 jaunųjų mėgėjų groti gitara, atstovai.

Jauniesiems uostamiesčio menininkams pats generalinis konsulas ir kiti konsulato darbuotojai pasakos apie diplomatų darbo šiokiadienius, kaip Rusijoje rengiami šios profesijos atstovai, kokių žinių jiems reikia, keliomis kalbomis jie turi kalbėti ir t. t.

Be abejo, jaunieji talentai bus supažindinti ir su generalinio konsulato darbu Klaipėdoje, sužinos, kaip sprendžiami vizų išdavimo klausimai ir kt.

"Mūsų darbas labai įdomus, daugiaplanis, norime apie jį papasakoti jaunimui, o su vyresnio amžiaus žmonėmis susitinkame įvairiuose kultūriniuose ir kitokiuose renginiuose", - sakė A. Gračiovas.

 грачев александр георгиевич

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder