"Rybporte" daug pažeidimų nerasta

"Rybporte" daug pažeidimų nerasta

Vakar Klaipėdos savivaldybė organizavo kompleksinį viešosios tvarkos patikrinimą buvusio Žvejybos uosto rajone, nuo seno vadinamame "rybportu". Reido metu pora asmenų, galima sakyti, buvo sučiupti "nusikaltimo" vietoje.

Savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio teigimu, tvarka šiame rajone ženkliai pasikeitusi į gerąją pusę.

Kompleksinio patikrinimo metu apeitos "Jūros būsto" valdos, dalyvaujant jos, rangovės "Mano aplinka", Miesto tvarkymo skyriaus atstovams ir rajono seniūnaičiui Sauliui Liekiui. Reido metu tikrinti ir gauti gyventojų nusiskundimai.

Pradėta nuo "Maxima" parduotuvės Naikupės gatvėje ir "šukuota" iki Statybininkų prospekto. Į tikrintojų rankas pakliuvo vienas asmuo, kaip tik tuo metu nešęs ir prie konteinerių dėjęs stambiagabarites atliekas. Darant remontą privalu užsisakyti specialiai joms skirtą konteinerį arba patiems nuvežti jas į tokių atliekų surinkimo aikštelę. Jam bus taikoma administracinė atsakomybė. Už šį pažeidimą yra numatytas įspėjimas ir bauda iki 579 eurų.

Patikrinta aplinka ir prie Minijos g. 129 namo, kuris vadinamas šio rajono piktžaizde. Jame gyvena nemažai romų tautybės žmonių. Tvarkos čia jau kur kas daugiau. Reikalaujama, kad aplinka būtų tvarkoma ne rečiau kaip 3 kartus per savaitę. Tvarkytojai sakė, kad jie net per dieną po du kartus renka šiukšles.

"Vadinasi, žmonės vis dėlto dar yra nevalyvi, kad taip dažnai šiukšlina", - konstatavo V. Valys.

Buvo gautas skundas, kad prie "Viesulo" sporto klubo gražiai sutvarkytame stadione vedžiojami šunys. Tikrintojams šį kartą tokio pažeidimo užfiksuoti nepavyko. Jie į šią vietą žadėjo dar sugrįžti kitą dieną ir vakare.

Rambyno gatvėje užfiksuotas statybos objektas, iš kurio pakilus vėjui teršiama šalia esanti teritorija. Šiuo atveju pažeistas reikalavimas užtikrinti švarią aplinką vykdant statybos darbus. Iš statybininkų bus pareikalauta sutvarkyti tą vietą ir nepažeisti nustatytos tvarkos. Jiems gresia įspėjimas ir bauda.

Iš pat ryto užtikti du vyrai, girtaujantys viešoje vietoje. Su jais buvo ir vaikas. Vyrai įspėti, kad viešoje vietoje draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus, jų pareikalauta pasišalinti. Pasak V. Valio, susidarė vaizdas, kad vakarais nuošaliose vietose esančiose pievelėse yra girtaujama. Kai bus rengiami vakariniai patikrinimai, į maršrutą bus įtrauktos ir nusižiūrėtos vietos.

Pasak Savivaldybės atstovų, gyventojai turėtų patys pranešti policijai apie besirenkančius girtuokliaujančių asmenų būrius - juk tvarka priklauso ir nuo visuomenės nepakantumo.

Buvo patikrintas ir daugiabutis namas, kurio gyventojai atsisakė tvarkytojų, patys daro visus darbus. Aplinka tvarkinga, neprikibsi. Viešosiose erdvėse, kurios niekam nepriskirtos, rasta šiek tiek šiukšlių. Jos bus įtrauktos į tvarkomų objektų sąrašą.

Anot V. Valio, matyti, kad šiame rajone tvarkomasi - ir veja kerpama, ir šiukšlių daug nėra. Kiemuose, kuriuose už tvarką atsako tvarkytojai, tendencijos gerėja. Tiesa, žolę nušienauti suspėta dar ne visur. Atsakingas asmuo pasižymėjo vietas, kur tai reikia padaryti.

"Toks patikrinimas yra veiksmingas. Atsakingi atstovai iš karto pasižymi tas vietas, kurias reikia tvarkyti, vėliau darbai greičiau vyksta. Šiemet jau vyko trečias kompleksinis patikrinimas. Vėliau tikrinsime ir kitus rajonus.

Mums ypač padeda seniūnaičiai, kurie būna labai gerai susipažinę su gyventojų problemomis. Be to, norime, kad namų administratoriai arba tvarkytojai gyventojams suteiktų visą informaciją, kiek kartų kas turi valyti jų gyvenamąją teritoriją. Pradėjus galioti naujoms viešosios tvarkos taisyklėms situacija tikrai nėra bloga ir gerėja", - sakė V. Valys.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder