Rotušė jau netrukus atiteks miestui?

Rotušė jau netrukus atiteks miestui?

Tikėtina, kad jau greitai Klaipėdos rotušė atiteks miestui. Vakar Klaipėdos miesto merijoje lankėsi laikinasis Turto banko vadovas Marius Kliokys ir su uostamiesčio meru aptarė, kaip būtų galima išspręsti šį opų klausimą.

"Žinia, šiuo metu šis pastatas turi dvi "mamas": valstybę ir Savivaldybę, taigi pusę pastato prižiūri Turto bankas, o pusę - Klaipėdos miesto savivaldybė. Aptarėme galimybes kada nors šį pastatą atiduoti Savivaldybei. Sykiu mieste rasti objektą, į kurį galėtų persikelti biudžetinės įstaigos, veikiančios rotušėje ir kitose patalpose Klaipėdos mieste", - po susitikimo komentavo Turto banko laikinai generalinio direktoriaus pareigas einantis M. Kliokys.

Pasak pašnekovo, kol kas nėra aišku, kada rotušė atiteks miestui, tiesiog buvo sutarta šiuo klausimu dirbti. Suradus patalpas, kur galėtų įsikurti rotušės pirmajame ir trečiajame aukšte veikiančios valstybinės įstaigos, pasiūlymas bus teikiamas miesto Tarybai, Finansų ministerijai ir Vyriausybės kanceliarijai.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas dar negalėjo įvardyti, kokį pastatą būtų galima atiduoti valstybei mainais už rotušę, tačiau tokį turtą tikimasi rasti.

"Vizijų yra. Manau, rasime sprendimą, kuris būtų priimtinas pirmiausia Klaipėdos miestui, o taip pat Turto bankui ir Vyriausybei", - aiškino jis.

Kas įsikurs rotušės patalpose, kurios, tikėtina, greitu laiku bus atlaisvintos, meras kol kas atsakyti negalėjo. Tačiau patikino, kad patalpos tuščios neliks, o Savivaldybėje esą nebeišsitenkama.

Prieš keletą metų buvo kalbėta ir apie galimybes rotušėje restauruoti istorinę Karalienės Luizės salę. Toje salėje pagal ikonografinę medžiagą būtų atkurti ir XIX a. baldai, paveikslų reprodukcijos, sietynai. Atgaivinta rotušė galėtų būti naudojama ir vestuvių ceremonijoms, ir iškilmingiems posėdžiams, reprezentaciniams renginiams.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder