"Rotariada" šiemet vyks Klaipėdoje

"Rotariada" šiemet vyks Klaipėdoje

Šiemet uostamiestis sulauks svečių iš Lietuvos ROTARY klubų. Rugsėjo pradžioje Klaipėdoje vyks 14-oji "Rotariada" - sporto ir kultūros renginys, skirtas šalies ROTARY klubų nariams susitikti pabendrauti, pasidalinti patirtimi ir, kaip šiam judėjimui įprasta, tęsti labdaringą veiklą.

Pasak 14-osios "Rotariados" organizacinio komiteto vadovo Arūno Burkšo, organizuojant šventę stengiamasi suvienyti visus Klaipėdos, Šilutės bei Palangos klubus.

"Ambicijų turime daug ir vienareikšmiai turime surengti geriausią šventę. Jau "užsakytas" geras oras rugsėjo pradžiai ir tai turėtų privilioti daug žmonių. Sutikime, Klaipėda vienintelė gali pasiūlyti tokią unikalią aplinką", - kalbėjo A. Burkšas.

Jis skaičiavo, jog uostamiestis rugsėjo 4-6 dienomis turėtų sulaukti mažiausiai tūkstančio ROTARY klubų narių, o įskaičiavus ir jų šeimų narius, svečių skaičius gali siekti ir 1 300-1 500 žmonių.

"Tai - mažytė rotariečių olimpiada. Planuojama, kad bus 11-12 rungčių: gatvės krepšinis, paplūdimio tinklinis, stalo bei lauko tenisas, petankė, smiginis ir kitos paprastos ir visiems gerai žinomos rungtys. Galvojame įtraukti ir kokią nors išskirtinę rungtį, pavyzdžiui, žvejybą", - pasakojo organizacinio komiteto vadovas.

"Rotariadose", kaip įprasta, ne tik sportuojama ir bendraujama, bet nepamirštama ir filantropinės veiklos - renkamas dalyvių mokestis, vyksta labdaros vakarai, kurių metu renkama parama gyvenimo nuskriaustiems žmonėms.

Šiemet Klaipėdos rotariečiai ketina siūlyti kolegoms iš kitų miestų surinktomis lėšomis prisidėti prie Lietuvos jūrų muziejuje rengiamų delfinų terapijos seansų ir taip palengvinti gyvenimą vaikams, kuriems tokia pagalba reikalinga.

"Šiemet "Rotariada" vyks tris dienas, todėl bus įvairių renginių. Manome, kad ji galėtų tapti dar viena viso miesto švente", - kalbėjo A. Burkšas, išreiškęs viltį, jog galbūt kultūriniams bei sporto renginiams pavyks sulaukti ir Savivaldybės paramos.

A. Burkšas pažymėjo, jog pastaruosius keletą metų "Rotary" klubai siekia viešinti savo veiklą ir daromus gerus darbus, nes visuomenė apie tai žino nedaug ir dėl to sklido įvairūs mitai, rotariečiai net lyginami su slaptosiomis draugijomis, pavyzdžiui, masonais.

Lietuvoje ROTARY judėjimas vienija 49 klubus, kurių veikloje dalyvauja beveik 1,5 tūkst. narių. Klaipėdoje veikia aštuoni ROTARY klubai.

IDĖJA. Klaipėdos rotariečiai ketina siūlyti kolegoms iš kitų miestų "Rotariados" metu surinktomis lėšomis paremti Lietuvos jūrų muziejuje rengiamus delfinų terapijos seansus.

Redakcijos archyvo nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder