Rotariada Klaipėdoje: vandens pramogos ir kilnūs tikslai

Rotariada Klaipėdoje: vandens pramogos ir kilnūs tikslai

Klaipėdoje pirmą kartą vyks Lietuvos ROTARY klubų sporto žaidynės, kurių šūkis - "Būk dovana pasauliui". Tikimasi, jog uostamiestyje rugsėjo 4-6 dienomis apsilankys net 1 500 rotariečių ir jų šeimų narių, gausiai aukosiančių delfinų terapijos centrui.

Rotariados organizacinio komiteto pirmininkas Arūnas Burkšas sakė, jog žaidynėse, kurias organizuoja Klaipėdos krašto rotariečiai ir rotaraktiečiai, vyks 13 sporto šakų varžybos. Čia jie dalyvaus ne tik įprastose stalo teniso ar šachmatų varžybose, bet išbandys ir paplūdimio bei vandens pramogas - lenktynes dvivietėmis baidarėmis Danės upėje, paplūdimio tinklinį ir tenisą. Populiariausia rungtimi tapo boulingas, kurioje užsiregistravo net 37 dalyvių grupės.

Rotariados administratorė Ugnė Raudytė pasakojo, jog šeštadienį ryte, 9.30 val., nuo Lietuvininkų aikštės iki pat Kruizinių laivų terminalo nuvilnis spalvinga eisena. Čia vyks Rotariados atidarymas bei vėliavos pakėlimo ceremonija, po kurios rotariečiai pradės ruoštis varžyboms.

U. Raudytė pabrėžė, jog šiemet ROTARY bendruomenės nariams neteks jaudintis dėl savo vaikų užimtumo. Nuo pat ryto iki 17 val. vyks įvairios dirbtuvėlės bei edukaciniai užsiėmimai, kaip antai molio bei modelino lipdymas, atvirukų darymas, muilo burbulų pūtimas, šaškių turnyras ir t. t. Čia galės dalyvauti ne tik rotariečių, bet ir visų miestiečių vaikai.

"Nors šiandien į Rotariadą užsiregistravo 701 dalyvis, tačiau šis skaičius tikrai šoktels dvigubai dėl lydinčių asmenų bei šeimos narių", - sakė A. Burkšas ir pridūrė, jog šis skaičius 14-ąjį kartą vyksiančioms žaidynėms - rekordinis.

Surinktos lėšos iš sporto rungčių, delfinariume vyksiančio aukciono bei loterijos bus skiriamos delfinų terapijos centrui. Aukcione, kurį ves vieno Lietuvos ROTARY klubo garbės narys Arūnas Valinskas, bus siekiama parduoti delfinų nutapytus paveikslus bei žmonių su negalia sukurtus meno kūrinius.

Nors tai - rotariečių renginys, tačiau norime, kad visuomenė pamatytų kilnius ROTARY klubų narių darbus", - sakė Rotariados viešųjų ryšių atstovė Jolanta Braukylienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder