Romualdas Jonaitis: "Ketvirtis amžiaus prabėgo kaip viena diena"

Romualdas Jonaitis: "Ketvirtis amžiaus prabėgo kaip viena diena"

Saugos tarnybai "Argus" rytoj sukaks 25-eri. Nors buvo planuota didelė šventė, kaip ir daugelio kitų didelių renginių, jos buvo atsisakyta. Vietoje to rudenį planuojama sukaktį paminėti išskirtinai - Neringoje sodinant mišką.

"Ketvirtis amžiaus prabėgo kaip viena diena", - šypsojosi saugos tarnybos steigėjas klaipėdietis Romualdas Jonaitis. Per tuos metus, pasak pašnekovo, labai pasikeitė tiek verslams kylančios grėsmės, tiek technologijos, kuriomis siekiama užkirsti kelią nuostoliams.

Pasak R. Jonaičio, kylant pavojams ir iš vidaus, ir iš išorės, kiekvienam verslui reikia įvertinti rizikas ir pasirūpinti prevencinėmis priemonėmis. Saugos tarnybos steigėjas sako, kad kartais priimtas sprendimas kreiptis į saugos specialistus gali apsaugoti nuo milžiniškų nuostolių net tą pačią dieną.

Su kokiomis nuotaikomis pasitinkate sukaktį?

Nuotaikos puikios. Prabėgo ketvirtis amžiaus kaip viena diena, nes laikas bėga greitai. Aš pats įmonėje esu visus 25 metus, bet turime ir darbuotojų, kurie dirba visus 25 ar 20, 23, 15, 17 metų. Yra abipusis pasitikėjimas ir partnerystė. Taigi, šis darbas yra neatsiejama gyvenimo dalis.

Galime pasidžiaugti nuveiktais darbais kalbant ne tik apie tai, kas pasiekta versle, bet ir apie tai, kad esame prisidėję prie įvairiausių Lietuvos bendruomenių projektų, renginių, dalyvaujame jų gyvenime. Džiaugiuosi, kad esame tapę neatskiriama visuomenės dalimi ir prisidedame prie gerovės tiek užtikrindami saugumą, tiek teikdami įvairią paramą ir dalyvaudami socialinėje veikloje, tiek mokėdami mokesčius.

Ar kaip nors švęsite šią sukaktį su darbuotojais?

Švęsime labai atsakingai. Buvo vienoks planas, bet jis buvo pakoreguotas pagal esamą situaciją. Savo šventę tikrai paminėsime, bet lauksime palankesnio meto. Esame susitarę su girininkais, kad rudeniop Neringoje prisidėsime prie miško sodinimo.

Visas kolektyvas rinksis pasodinti daug medelių, tai bus tarsi mūsų įsiamžinimas, kurį paliksime ateities kartoms.

Kaip įmonė augo?

Mūsų šaknys yra Klaipėdoje, nes veiklą pradėjome būtent čia. Po kelerių metų jautėme, kad klientai mumis tiki ir pasitiki, todėl nusprendėme plėsti veiklą po visą Lietuvą. Tai pradėjome daryti 1999 metais. Šiuo metu teikiame paslaugas tiek visoje Lietuvoje, o klientams pageidaujant - ir užsienyje per savo partnerius.

Išaugo paslaugų spektras, nes, pradėję tik nuo fizinės apsaugos, dabar teikiame kompleksines paslaugas.

APDOVANOJIMAS. "Argus" atstovaujamiems priešgaisriniams "Securiton" sprendimams Kokybės konkurse įteiktas apdovanojimas - "Metų inovacija 2019". Nuotraukoje iš kairės - priešgaisrinių sprendimų ekspertas Aurimantas Markaitis ir generalinis direktorius Romualdas Jonaitis. Asmeninio albumo nuotr.

Pavyzdžiui, diegiame apsaugos, priešgaisrines sistemas, praėjimo kontrolės, vaizdo stebėjimo sistemas, jas prižiūrime visą parą tiek garantiniu, tiek pogarantiniu laikotarpiu.

Taip pat darome ir rizikos analizę, kad padėtume klientams išvengti nuostolių.

Jau penkioliktus metus turime daugiau nei 1 000 darbuotojų, saugome didžiulius nacionalinius ir tarptautinius krepšinio, futbolo renginius, esame nuolatiniai Jūros šventės partneriai, dirbame su Klaipėdos, Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio, Utenos arenomis.

Ar per "Argus" ketvirtį amžiaus yra buvęs koks nors įvykis, pasiekimas, kuriuo jūs, kaip vadovas, labiausiai džiaugiatės?

Didžiausias pasiekimas ir įvertinimas yra klientų ir darbuotojų pasitikėjimas. Man tai didžiausias apdovanojimas, tarsi medalis - kad žmonės tiki "Argus" idėja, vizija, misija, vertybėmis.

Įdomu - o ką reiškia jūsų saugos tarnybos pavadinimas?

Iš pat pradžių veikėme tiesiog kaip saugos tarnyba, nes ilgai ieškojome pavadinimo. Rinkomės iš beveik 120 variantų! Išrinktas pavadinimas yra pagal graikų mitologijos dievą, kuris saugojo kitus dievus. Mituose teigiama, kad tai buvo milžinas, kuris turėjo šimtą akių ir bent kelios akys visada buvo atmerktos ir visus stebėjo.

Manau, tai labai tinka ir mums. Norime, kad kiekvienas miestas, kuriame dirbame, kiekvienas verslas, kurį saugome, klestėtų, kad visi būtų saugūs.

Kaip užtikrinate, kad kiekvienas klientas gautų kokybišką paslaugą?

Savo ženkle turime penkias žvaigždutes - tai aukščiausios kokybės liudijimas. Taigi, laikomės kokybės reikalavimų. Turime kokybės sertifikatus, laikomės darbų saugos, gamtosaugos ir kitų reikalavimų, turime kokybės vadybos sistemas. Be to, dirbame su tarptautinėmis kompanijomis, kurios kelia aiškius kokybinius reikalavimus, todėl nuolat siekiame atitikti ir pralenkti kliento lūkesčius.

Per tuos metus turbūt keitėsi ir klientų poreikiai. Šiuolaikinės rizikos yra labai įvairios - nuo grėsmių internete iki ligų, ką parodė koronaviruso pandemija. Kaip jūs prisitaikėte prie šiandieninių klientų poreikių?

Išties pasaulis išmanėja, skaitmenizuojasi, atsiranda unikalūs sprendimai, kurie padeda sumažinti žmonių skaičių saugomuose objektuose, padeda kur kas greičiau identifikuoti rizikas.

Mūsų tikslas yra nuolat tobulėti ir mokytis. Vykstame į tarptautines technologijų parodas, domimės naujovėmis. Einame koja kojon su pasaulio ir Europos saugos aktualijomis, randame sprendimus įvairioms situacijoms, turime specialistų, kurie gali pasiūlyti kompleksinius saugos sprendimus, įvertinti vidines ir išorines grėsmes.

Labai svarbu prevencija. Turime unikalų produktą - šveicarų ir vokiečių sukurtą priešgaisrinę sistemą, kuri aptinka pirminius gaisro židinius net iki 2 000 kartų greičiau nei standartiniai įrenginiai.

Yra išskirtinė sėkmės istorija, kai viename objekte Kūčių išvakarėse įrengėme šią priešgaisrinę sistemą, ir ji išgelbėjo verslą tą patį vakarą. Taigi, įranga atsipirko vos per 12 valandų ir apsaugojo nuo didžiulių nuostolių.

Kokia gali būti ateities saugos tarnyba? Kokių paslaugų, technologijų šiame darbe gali prireikti ir atsirasti?

Manau, kuo toliau, tuo svarbesnis bus žmogaus darbo ir technologijų derinys. Tai jau pajutome, kai pandemijos metu reikėjo transformuoti darbą, saugoti darbuotojus, bet sykiu būti ir priekinėse linijose.

Sauga jau seniai nėra tik sargo darbas.

Visi dirba ir dirbs naudodami technologijas, sudėtingas sistemas, greitai įvertindami situaciją, grėsmes ir priimdami sprendimus. Manau, kad netrukus labai svarbiu uždaviniu taps internetinėje erdvėje kylančių rizikų suvaldymas, kibernetinio saugumo užtikrinimas.

Pastaruoju metu prireikė termovizorinės įrangos, kuri padeda stebėti darbuotojų ar klientų kūno temperatūrą ir valdyti galimų infekcijų, sergančių žmonių srautą. Tai praverčia ir esant gripo epidemijai. Manau, kad nuo šiol tai gali būti įprastas dalykas, kuris bus naudojamas kasdien.

Pasaulis sparčiai tobulėja, o saugos rinka eina kartu su juo. Prieš keletą metų juokavau, kad greitai į įvykius reaguosime skraidančiais automobiliais.

Šiandien jau nejuokaudamas galiu pasakyti, kad greitai saugos tarnybų darbą turėtų išplėsti antidroninės sistemos.

Jos būtų naudojamos dronams, keliantiems pavojų įvairiems objektams, suvaldyti.

Tačiau visa tai reikalauja ir nemažų investicijų.

Buvo laikas, kai galvojau, kad jau turime viską, bet suprantu, kad tikrai dar ne pabaiga. Tai yra nuolatinis procesas, nuolat turime investuoti ir į technologijas, ir į žmones. Labai svarbu, kad jie būtų stiprios asmenybės, kurios gebėtų valdyti emocijas ir tvarkytis su iššūkiais, būti atsparūs įvairiose situacijose. Organizuojame mokymus savo darbuotojams emociniam intelektui stiprinti, mokome, kaip valdyti situacijas, priimti tinkamiausius sprendimus, nes šiame darbe reikia būti emociškai stipriems. Manau, šios investicijos į žmones mums ir padeda išlaikyti lyderio poziciją. Už tai, taip pat ir už pasitikėjimą visus šiuos metus noriu padėkoti visiems darbuotojams, klientams ir partneriams.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder