Remiamos stovyklos: registracija tebevyksta arba net neprasidėjo

Remiamos stovyklos: registracija tebevyksta arba net neprasidėjo

Nors uostamiesčio Savivaldybė dar gegužės 8-ąją paskelbė iš miesto biudžeto dalinai finansuojamų vasaros stovyklų sąrašą, dalis šios paslaugos teikėjų neskuba vykdyti registracijos. Toks gumos tempimas stebina tėvus. Juos pribloškė ir kai kurių remiamų stovyklų kainos.

Ir valdininkai sakė sulaukę tėvų pasipiktinimo, kad už kai kurias stovyklas plėšiamas didžiulis mokestis, nors jos ir remiamos iš biudžeto. Tačiau bus ir visiškai nemokamų ar mažesnes pajamas gaunantiems įperkamų dienos stovyklų. Ir bent vakar dar į kai kurias buvo laisvų vietų.

Sunku pastebėti

"Vakarų ekspresas" sulaukė ne vieno klaipėdiečio pasipiktinimo, esą Savivaldybė delsia paskelbti iš miesto biudžeto finansuojamų stovyklų sąrašą.

"Jūsų dienraščiui valdininkai žadėjo, kad sąrašas bus paskelbtas gegužės 8 dieną, tad nuo pirmadienio kasdien seku Klaipėdos miesto savivaldybės interneto puslapį, bet skiltyje "Naujienos", kur paprastai būdavo tokia informacija, iki šiol nėra jokio sąrašo", - piktinosi vakar į redakciją paskambinęs vienas klaipėdietis.

Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Sigita Muravjova patikino, kad sąrašas ir buvo paskelbtas žadėtą dieną, tiesiog jis buvo ne skiltyje "Naujienos", o "Skelbimai".

DAR DERINA. Registracijos dar nepradėjo ir Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centras. Pasak šios įstaigos vadovo Alekso Bagdonavičiaus, tiesiog vis dar derinamos stovyklų programos. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

"Ir mums skambino kai kurie tėveliai neradę sąrašo, tad paaiškinome, kaip ieškoti. Kiti tėvai prašė papasakoti apie stovyklų programas, treti stebėjosi kai kurių stovyklų kainomis. Pavyzdžiui, yra ir tokių sporto stovyklų, kur už vieną pamainą prašoma mokėti 200 eurų. Tie, kurie turi didesnių rėmėjų, nieko neprašo. Mokesčio neprašo ir Savivaldybei priklausančių centrų rengiamų stovyklų organizatoriai. Bus ir tikslinių stovyklų vaikams su specialiaisiais poreikiais", - pasakojo valdininkė.

Šansų dar yra

Nežinia ar dėl to, kad stovyklų organizatorių sąrašas šiemet Savivaldybės puslapyje sunkiau pastebimas, ar dėl gana aukštų kai kurių stovyklų kainų, bet vietų remiamose stovyklose vakar dar buvo galima rasti. Ankstesnių metų tėvų patirtis byloja, kad kai kurios stovyklos būdavo išgraibstomos per pirmą pusvalandį po sąrašo paskelbimo.

"Jau pirma pamaina užpildyta, bet į kitas pamainas dar rastume vietos", - vakar sakė Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos atstovė.

Jau ne pirmus metus rengiama dienos stovykla "Žalioji biblioteka" skirta 7-10 metų vaikams. Tiesa, stovykloje jie bus užimti ne visą dieną, o tik nuo 10 iki 14 val. Mokestis už 10 dienų - 29 eurai.

"Mes iš vaikų nerinksime pinigų. Tai, ką gavome iš Savivaldybės, panaudosime vaikams nuvežti ir sausam daviniui, bet, žinoma, į lankomus objektus bilietus vaikams reikės nusipirkti patiems", - pasakojo Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro Turizmo skyriaus vedėja Violeta Čiumak.

Pasak jos, vaikams bus vykdomi 3-5 dienas truksiantys žygiai dviračiais, baidarėmis ir t. t. Tiesa, panašu, kad daugiausia juose dalyvaus Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro ugdytiniai.

"Tikiuosi, kad jau esame užpildę visas vietas, nes dauguma dalyvaus tų, kurie jau lanko, bet yra skambinančių ir "iš šono", - minėjo V. Čiumak.

Dalis stovyklų organizatorių teigė dar iš viso nepradėję registracijos. Vieni tai ruošėsi daryti gegužės pabaigoje, kiti - birželio pradžioje.

Stovyklą "Skautauti = atrasti" rengsiančios asociacijos LS "Pamario tuntas" atstovė Giedrė Stončienė minėjo, kad registraciją į stovyklą pradės tik birželį.

"Visada taip darome, nes didžioji dalis stovyklautojų yra tie, kurie ir taip lanko skautų sueigas. Taip nėra, kad eitų iš miesto ir kad juos reikėtų informuoti iš anksto. Mūsų vaikai tos stovyklos jau laukia, datą žino, ir viskas", - pasakojo G. Stončienė.

Tačiau esą jei kas "iš gatvės" domisi šia stovykla, rekomenduojama ateiti bent į kelias skautų sueigas, kurios vyksta penktadieniais.

"Skautų stovyklos yra specifinės. Reikia turėti tam tikrų įgūdžių. Ir laužą mokėti užkurti, ir statinius statyti", - minėjo stovyklos organizatorių atstovė.

Ji neslėpė, kad mokestis skautų stovykloje diferencijuojamas. Saviems kainuoja pigiau nei atėjusiems "iš gatvės". Pavyzdžiui, pernai skautai mokėjo 40 eurų, o atvykėliai - 70 eurų.

Registracijos dar nepradėjo ir Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centras. Pasak šios įstaigos vadovo Alekso Bagdonavičiaus, tiesiog vis dar derinamos stovyklų programos.

"Priėmimą planuojame pradėti nuo gegužės 22 dienos. Ilgai nežinojome, ar skirs mums pinigų, ar ne. Tad tėvams rekomenduojame stebėti mūsų tinklalapį ir ten bus tikslesnė informacija, kada prasidės registracija ir kaip ji bus vykdoma", - minėjo A. Bagdonavičius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder