Rajono žemėtvarkininkai gali sulaukti pokyčių

Rajono žemėtvarkininkai gali sulaukti pokyčių

Devynis mėnesius Nacionalinei žemės tarnybai vadovaujanti Daiva Gineikaitė atvykusi į uostamiestį pasidžiaugė, jog čia kyla mažiausiai problemų. O štai Klaipėdos rajone svarstoma pradėti ten esančio skyriaus pertvarką.

Su Klaipėdos miesto valdžia D. Gineikaitė apsikeitė gražiais žodžiais - esą žemėtvarkininkams dirbant ir bendradarbiaujant su Savivaldybe problemų nekyla, o valdininkai džiaugiasi operatyviu ir vaisingu tarnybos darbu.

"Važinėju po visus teritorinius padalinius, žiūrime, ką keisti ar taisyti, kas ne taip. Iš mūsų pusės nei problemų, nei konkrečių klausimų nėra", - šnekėdama su meru teigė D. Gineikaitė.

Meras Vytautas Grubliauskas taip pat pasidžiaugė, jog su miesto rotušėje įsikūrusio Nacionalinės žemės tarnybos padalinio darbuotojais palaikomi geri santykiai, dirbama efektyviai. Miesto vadovas minėjo, kad vieninteliai kylantys klausimai yra dėl įsiterpusių žemės sklypų reglamentavimo. Dėl šių perdavimo su gyventojais kyla įvairių konfliktų. Vis dėlto vadovė teigė nematanti čia didelės bėdos - suvaržymai skirti tam, kad valstybinė žemė nebūtų dalijama "į kairę ir į dešinę", kad žmonės nepiktnaudžiautų didindami savo sklypus.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pripažino, kad savivaldai norėtųsi daugiau teisių tvarkyti valstybinę žemę patiems, tačiau D. Gineikaitė tvirtino, jog tarnybos požiūris kaip tik atvirkščias.

Nors šiuo metu Savivaldybė daug reikalų su žemėtvarkininkais neturi, jų bus. Tarnybos pagalbos prireiks nacionalizuojant žemės sklypelį statant Bastionų tiltą, vystant piliavietę, baigiant statyti naująją Minijos g. ir Baltijos pr. sankryžą.

D. Gineikaitė tvirtino, kad prieš susitikimą su miesto valdžia jai teko bendrauti ir su miestiečiais, tačiau šių pasirodė tik keturi.

"Kilo problemų dėl kontrolės", - tvirtino vadovė.

Viešnia pripažino, kad daug daugiau aistrų buvo susitikimų su Klaipėdos rajono valdžia ir žmonėmis metu. Gyventojų buvo tiek, kad ne į visų klausimus spėta įsigilinti ir atsakyti.

"Daugiausia skundėsi dėl to, kad žemės per mažai atmatuota, kad sklypai "lipa" vienas ant kito, kilo nesutarimų dėl to, kur kieno tvora turi stovėti. Reikėtų, kad skyriaus darbuotojai daugiau tarpininkautų", - sakė vadovė ir pripažino, jog rajono specialistai turi itin didelį darbo krūvį - nespėja su geodeziniais matavimais, kyla konfliktų aptarnaujant gyventojus, todėl Klaipėdos rajono skyriuje svarstoma įsteigti daugiau etatų.

Apie tas pačias bėdas užsiminė ir rajono meras Vaclovas Dačkauskas - jam norėtųsi, kad žemės sklypų kadastrinio matavimo bylos būtų peržiūrimos greičiau, nes dabar tai užtrunka apie 2-3 savaites.

Vadovė lankėsi ir Neringoje, tačiau ten nesulaukta nė vieno gyventojo. D. Gineikaitė svarstė, jog taip nutiko dėl itin jautrios žemės, kur esą viskas daroma itin atsargiai, tad dėl to ir nekyla bėdų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder