Rado būdą sugriauti senamiesčio pūlinius

Rado būdą sugriauti senamiesčio pūlinius

Uostamiesčio centre, šalia Jono kalnelio, stovintys aptrupėję, praeivius nervinantys bei benamius traukiantys garažai, panašu, netrukus gali būti nugriauti.

Tokias išvadas pateikė Savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vyr. specialistė Raimonda Gružienė. Anot jos, 1999 metais rengtame detaliajame plane buvo numatyta galimybė pratęsti Pylimo gatvę nuo Turgaus gatvės iki Grįžgatvio gatvės. Jei pagaliau būtų apsispręsta dėl rekonstrukcijos, į ją patektų 12 šalia esančių ir dar 7 atskirai pastatyti garažai.

"Atsiranda galimybė žemę paimti visuomenės poreikiams ir garažus išpirkti gatvės tiesimui", - tvirtino R. Gružienė ir pridūrė, jog visi garažai turi savininkus ir su jais tektų atsiskaityti.

Dar vienas būdas sunaikinti senamiestį bjaurojantį sovietinį palikimą - žemės sklypus su garažais paimti dėl kultūros objektų apsaugos. Jono kalnelis yra saugomas, tačiau jo apsaugos zona greičiausiai neapima šalia stūksančių garažų.

Šią informaciją išklausę miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio komiteto nariai pritarė siūlymui Pylimo ir Grįžgatvio gatvių rekonstrukcijos reikalus pradėti 2017 metais, sykiu pradedant procedūras ir dėl žemės bei garažų paėmimo.

Toks pats likimas numatomas ir šalia garažų stovinčiam apleistam pastatui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder