"Purieną" išpurenti tikisi laiku

"Purieną" išpurenti tikisi laiku

Rekonstruojamas ir plečiamas Naikupės gatvėje įsikūręs darželis "Puriena" duris turėtų atverti rugsėjį. Toks laikas numatytas ir planuose, nuo kurių statybininkai spaudžiant šaltukui kol kas neatsilieka.

Rekonstrukciją ir vykdomą statybą ketvirtadienį apžiūrėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovai, meras Vytautas Grubliauskas, taip pat darželio vadovė.

UAB "Lyderio grupė" statybos direktorius Vytautas Beniušis sakė, jog šiuo metu atlikta apie 50 proc. darbų, o likusius jo vadovaujami statybininkai turės padaryti per mažiau nei 9 mėnesius.

"Darbai vyksta sklandžiai, tik šaltis juos kiek stabdo, tačiau taikome visas įmanomas priemones, kad jie nesustotų. Dėl šalčio iki pavasario priestate nebedirbsime, o darbai vyks rekonstruojamoje darželio dalyje, kur įjungėme šildymo priemones", - sakė V. Beniušis.

Šiuo metu naujame priestate, kur įsikurs aktų salė ir kitos reikalingos patalpos, jau iškilusios sienos, beveik uždengtas stogas. Kadangi staigiai atšalo, maždaug trečdalį likusių plokščių žadama užkelti sulaukus palankesnio oro.

Lopšelio-darželio "Puriena" rekonstrukcijos ir plėtros darbus atliekantis rangovai šiuo metu jau baigė senojo pastato apšiltinimo darbus, sutvarkė šilumos punktą. Taip pat pirmajame ikimokyklinės įstaigos senojo korpuso aukšte baigiami pertvarų mūrijimo darbai, įrengiamos grindys, antrajame - pradėti inžinerinių sistemų montavimo darbai, o kur leidžia sąlygos - apdailos darbai.

Šiuo metu jau baigiami ir naujojo pastato laikančiųjų konstrukcijų montavimo darbai (įrengti pamatai, baigtos mūryti laikančios sienos, pertvaros, sumontuotos pirmojo ir antrojo aukšto perdangos, išlieti monolitiniai laiptai ir pandusai). Toliau seks lauko sienų šiltinimo, langų, durų montavimo, inžinerinių sistemų įrengimo darbai. Lygiagrečiai vykdomi ir aplinkos tvarkymo darbai.

Darželio direktorė Virginija Letukienė džiaugėsi, jog pavyksta konstruktyviai bendradarbiauti - statybininkai atsižvelgia į pasiūlymas parenkant apdailos medžiagas, baldus ir sprendžiant kitus klausimus.

"Atsižvelgė į mūsų norą pritaikyti vidinį kiemelį meninei veiklai vykdyti, taip pat norui turėti daugiau patalpų papildomos meninės veiklos vykdymui ir kita", - sakė direktorė.

V. Grubliauskas, taip pat pasidžiaugė, jog darbai vyksta sparčiai ir kokybiškai.

"Nekyla abejonės, kad rugsėjo pirmąją darželis bus visiškai renovuotas ir priestatas bus iškilęs", - žadėjo meras ir tikėjosi, jog praplėtus darželį bus prisidėta ir prie trūkstamų vietų mažiesiems darželiuose klausimo sprendimo.

Po rekonstrukcijos "Purieną" galės lankyti apie 380 mažųjų klaipėdiečių - dvigubai daugiau nei iki šiol. Čia bendrai bus įrengta 20 šiuolaikiškų grupių - 4 lopšelinukų ir 16 darželinukų.

Atsinaujinusioje ikimokyklinio ugdymo įstaigoje bendras plotas padidės dvigubai - iki beveik 3,3 tūkst. kv. metrų. Ji turės modernia įranga aprūpintą virtuvę, kompiuterių klasę, renginių salę, "Lego" žaidimų kambarį, logopedo, socialinio darbuotojo, psichologo kabinetus bei kt.

Bendra statybos darbų vertė - beveik 3,3 mln. eurų. Iš jų beveik 1,5 mln. eurų skiria Savivaldybė, beveik 1,84 mln. eurų - Uosto direkcija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder