Pūlinys virsta patrauklia erdve jaunimui

Pūlinys virsta patrauklia erdve jaunimui

Sąjūdžio parko prieigose ilgus metus stūksojusį kalną jau lygina sunkiasvorė technika. Žadama, kad kitų metų vasarą toje vietoje jau bus pramogų erdvė jaunimui.

Birželį teritorijoje pietinėje miesto dalyje, šalia Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios ir P. Mašioto pagrindinės mokyklos, pradėjo darbuotis statybininkai. Šiuo metu lyginamas ir formuojamas žemės paviršius, ruošiamas pagrindas tolesniems darbams. Pasak rangovo - UAB "Hidrostatyba" - atstovo Mindaugo Sobuto, paruošus pagrindą prasidės pagrindiniai darbai - bus tiesiami takeliai, neįgaliesiems būtina infrastruktūra, įrengiama gimnastikos aikštelė. Teritorijoje planuojamas ir tvenkinys, per kurį ves du tilteliai.

Pagrindinis erdvės akcentas - BMX dviračių, riedlenčių ir riedučių parkas, užimsiantis apie 1 000 kv. m.

Su Savivaldybe pasirašytos sutarties vertė - milijonas eurų. Rangovai vakar tikino, kad planuoja darbus užbaigti anksčiau nei iki numatyto termino 2018 m. birželį.
Darbų eigą su Savivaldybės administracijos specialistais apžiūrėjęs meras Vytautas Grubliauskas vakar atkreipė dėmesį, kad aplink būsimą patrauklią erdvę yra ir akies nedžiuginančių vietų.

"Šalia yra su parku besiribojanti erdvė, kuri, tikėtina, yra Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios teritorija. Kokia ji yra dabar, būtų didžiulis kontrastas būsimai erdvei", - sakė V. Grubliauskas ir pridūrė, kad ketinama kviesti "išpažinčiai" bažnyčios dvasininkus, klausti, kaip jie planuoja tvarkytis su šia teritorija.

Planuojama, kad užbaigus darbus naujoji erdvė jaunimui bus pasiekiama iš bet kurios ją supančių mikrorajonų pusės, nes bus įrengti patogūs takeliai. Savivaldybė sulaukė ir gyventojų klausimų dėl seniau tvarkytos parko dalies, esančios arčiau Jūrininkų prospekto, kur, teigiama, nepatogiai nutiesta dalis takelių. Pasak mero, ketinama ieškoti būdų, kaip pagerinti ir senesnius sprendinius, kad parkas būtų sutvarkytas kompleksiškai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder