"Prūsijoje" - permainų metas

"Prūsijoje" - permainų metas

Buvusiame restorane ir viešbutyje "Prūsija" prasidėjo ilgai laukta "švaros akcija". Nors dar neaišku, kas S. Šimkaus g. 6 esančiose kol kas avarinės būsenos patalpose atsiras, tačiau čia jau mėžiamos šiukšlės, nereikalingi rakandai, pkeičiamas stogas bei langai.

Klaipėdos miesto savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius pasakojo dar rugsėjo pradžioje matęs, jog buvęs viešbutis ir restoranas "Prūsija" pradėtas remontuoti - tvarkomas stogas, vežamos šiukšlės. Tačiau kas įsikurs jo vietoje, valdininkas teigė nežinantis.

Paklaustas, ar namo, priklausančio įmonei UAB "Pramogų bankas", savininkai neprivalo remontui gauti leidimo, G. Pocius atsakė, jog avarinių konstrukcijų sutvarkymui leidimo išduoti nereikia. Esą šio pastato, kuris buvo nenaudojamas jau daug metų, stogo konstrukcija yra, pašnekovo žodžiais tariant, tiesiog "sutrūnijusi ir supuvusi".

"Kai pastatas yra nenaudojamas, jis labai greitai dėvisi", - komentavo situaciją G. Pocius.

"Prūsijos" remontą jis vertina labai teigiamai, kadangi pastaruoju metu restorano ir viešbučio, įkurto dar prieš 25 metus, patalpas buvo "okupavę" benamiai.

"Pramogų banką" valdančio koncerno "Nesė Group" vykdomoji direktorė Inga Česnakienė sakė, jog vizijos, kas bus vietoje restorano ir viešbučio, kol kas dar neaiškios.

"Dabar tvarkome stogą, keičiame langus, vėliau imsimės remontuoti visa kita", - veiksmų eigą atskleidė I. Česnakienė.

Paklausta, kodėl remontuoti sutrūnijusį pastatą buvo taip ilgai delsiama, pašnekovė teigė, jog visus tuos metus "Prūsiją" buvo siekiama parduoti. Tačiau net ir suremontavę pastatą savininkai greičiausiai ieškos pirkėjo.

2007-aisiais 502 kv. metrų pastatą iš ankstesnių savininkų įsigijusi bendrovė "Pramogų bankas" planavo į čia iš Teatro aikštėje esančio pramogų centro perkelti administracines patalpas, tačiau imtis darbų sutrukdė krizė.

Tada imta svarstyti du galimus pastato tolesnio likimo variantus: susitarus su investuotojais pradėti rekonstrukciją arba statinį užkonservuoti ir laukti geresnių laikų. Pasirinktas antrasis kelias.

Pastatas S. Šimkaus g. 6 yra kultūros paveldo objektas. Esama duomenų, kad pirmasis statinys šioje vietoje iškilo XVIII amžiuje. Vėliau jis nesyk buvo rekonstruotas, ir toks, kokį esame įpratę jį matyti, pastatas tapo apie 1920-uosius.

Restauravus pastatą, 1990-aisiais jame įsikūrė vienas iš pirmųjų šalyje privatus viešbutis su restoranu, pavadintas "Prūsija".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder