Prospektui - tik "pudra"

Prospektui - tik "pudra"

Kai kurie klaipėdiečiai, pamatę, kad Statybininkų prospekte pluša kelininkai, suskubo valdininkams dalinti patarimų, kaip tuo pačiu metu būtų galima pagerinti šios gatvės pralaidumą. Tačiau pastarieji aiškina, kad "paprastojo gatvės remonto" tikslas kiek kitoks.

"Iš darbų eigos Statybininkų prospekte jau matyti, kad planuojama tik pakeisti dangą bei atlikti kitokius kosmetinius pataisymus. Tačiau nėra jokių sprendinių, kad būtų pagerintas pralaidumas suformuojant ne tokias ir brangias lėtėjimo juostas posūkiams į kairę. Statybininkų prospekto skiriamoji juosta labai plati, galimybės tikrai yra, kaštai būtų labai nedideli. O efektas tikrai būtų geras. Dabar, jei dvi mašinos nori sukti į kairę, užsikemša visa eismo juosta", - "Vakarų ekspresui" rašė klaipėdietis Marius.

Vyras svarstė, kad lėtėjimo juostas būtų buvę pravartu įrengti ir Šiaurės bei Taikos prospektuose (kairiniams posūkiams į Debreceno, Naujakiemio, Naikupės gatves).

"Tačiau šių prospektų rekonstrukcijų metu tai nebuvo numatyta. Dabar, ypač piko valandomis, ir Taikos, ir Statybininkų prospektuose sukantys į kairę visiškai paralyžiuoja vieną juostą. Kodėl, jei vyksta tokios plačios gatvės rekonstrukcija, negalima įgyvendinti tokio paprasto bet labai naudingo sprendimo?" - teiravosi Marius.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda padėkojo klaipėdiečiui už išsakytas mintis ir žadėjo jas detaliau paanalizuoti.

"Gauname ir mes iš žmonių įvairių pasiūlymų, jei yra galimybė, į juos atsižvelgiame", - minėjo L. Dūda.

Jis priminė, kad Statybininkų prospekte šiuo metu vykdomas paprastasis remontas - klojama ištisinė asfalto danga, ir tiek, tad jokių rimtų gatvės rekonstrukcijų ar perplanavimo nėra numatyta.

"Dabar darbininkai tvarko bortelius, kai pasiruoš, pradės tiesti ištisinę asfalto dangą. Tiesiog Statybininkų prospekte asfaltas jau buvo labai duobėtas, lopas ant lopo, todėl ir nuspręsta jį suremontuoti", - pasakojo miesto ūkvedys.

Jam antrino ir Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

"Statybininkų prospekte vyksta einamasis remontas, o ne rekonstrukcija, todėl gyventojo pasiūlymą reikėtų svarstyti kompleksiškai", - lakoniškas buvo R. Mockus.

Pagal sutartį, neseniai darbus Statybininkų prospekte pradėję rangovai įsipareigojo juos atlikti per 2 mėnesius. Nauja asfalto danga šioje gatvėje kainuos 203 tūkst. eurų. Lėšos skirtos iš kelių priežiūros programos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder