Problemą išspręs reguliuojama sankryža

Problemą išspręs reguliuojama sankryža

Ne vienerius metus pėsčiųjų perėjos Klaipėdos gatvėje prašantys vietos gyventojai jos veikiausiai nesulauks. Tačiau saugumą gatvėje turėtų užtikrinti išdygsianti reguliuojama sankryža.

Savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus patikino, kad problema yra žinoma. Saugumo užtikrinimo klausimas Klaipėdos gatvėje buvo svarstomas ne kartą.

"Žinome, kad žmonės yra nepatenkinti. Gauname iš jų prašymų. Buvome parengę schemas, bet policija mato nesaugumą. Paprastos perėjos atsiradimas gali sukelti dar daugiau problemų. Tam įtaką daro pakalnė. Dabar ši vieta tikrai nėra saugi - vienoje pusėje yra šaligatviai, kitoje nėra. Situacija žinoma, nagrinėjama toliau", - sakė R. Mockus.

Pasak jo, realu, kad perėja galėtų atsirasti kartu su Tauralaukio rekonstrukcija.

"Pėsčiųjų perėją padaryti galima, bet ji turi atitikti visus teisės aktų reikalavimus. Norisi, kad viskas būtų padaryta tvarkingai ir pagal visus reikalavimus", - tikino Transporto skyriaus vedėjas.

Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas patvirtino, kad Tauralaukio g. ir Klaipėdos g. sankirtoje reguliuojama sankryža atsiras.

"Techninis projektas jau parengtas praėjusių metų vasarą. Šiuo klausimu kaip tik ir dirbame. Siekiame kuo greičiau pradėti konkursą. Vyksta derinimas su Kelių direkcija. Planuojame lėšas, nes projektas yra ir jų, ir mūsų. Jau pirmame metų ketvirtyje tikimės paskelbti konkursą", - teigė V. Švedas.

Jo teigimu, rangovai rekonstrukcijos darbus gali pradėti dar šių metų vasarą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder