Privertė demontuoti nuotykių parko reklamas

Privertė demontuoti nuotykių parko reklamas

Visuomeninio judėjimo "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" aktyvistai tęsia kovą su nuotykių parku "KAR KAR".

Privertę nukabinti visus reklaminius plakatus, jie toliau akylai seka šio pramogų komplekso veiklą. Visuomenininkai įtaria, kad "Sodrai" jau 15 tūkst. litų įsiskolinusi įmonė nemoka rinkliavos ir Klaipėdos savivaldybei.

Leidimas bendrovei Nuotykių parkui KAR KAR išorinei reklamai buvo išduotas tik iki praėjusių metų gruodžio 31 dienos. Pastebėję, kad reklaminių plakatų niekas neskuba nuimti, visuomenininkai sausio 9 dieną kreipėsi į miesto savivaldybę.

Žingsnis pasitvirtino. Valdininkai sureagavo ir pareikalavo nelegalias reklamas demontuoti.

"Tačiau kodėl neskiria baudų? Juk buvo viešai skelbiama, kad tokiems pažeidėjams gali būti skirta bauda nuo 500 iki 1 000 litų. Su kitais kovoja dėl reklamų, kitiems protokolus rašo, o "saviems" nuobaudos negalioja?" - situacija stebėjosi judėjimo "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" vadovė Jolanta Norkienė.

Keista jai ir tai, kad, savivaldybės administracijos duomenimis, leidimas teikti atrakcionų parko paslaugas miesto poilsio parke bendrovei nuotykių parkui "KAR KAR" išduotas tik šių metų sausio 24 d. Kitaip tariant, po to, kai į savivaldybę kreipėsi visuomenininkai.

Dar labiau visuomenininkę nustebino valdininkų nenoras teikti informaciją apie tai, kokius mokesčius ir kiek minėta įmonė pernai sumokėjo Klaipėdos savivaldybei. Arba kiek liko skolinga.

"Negalime jums pateikti informacijos apie UAB nuotykių parko "KAR KAR" sumokėtus mokesčius bei įsiskolinimus valstybės ir savivaldybės biudžetams, nes tai ne mūsų kompetencijos klausimai ir tokių duomenų neturime", - toks buvo savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės oficialus atsakymas visuomenininkams.

"Anksčiau esame gavę iš savivaldybės raštų, kiek įmonė sumokėjo savivaldybei. Tad dabar teiginys, kad savivaldybė neturi duomenų apie sumokėtą rinkliavą, kelia įtarimų. Matyt, rinkliavos nebuvo sumokėtos, o savivaldybė tik dangsto bendrovės "Nuotykių parkas KAR KAR" skolas ir vengia mums atsakyti", - spėlioja visuomenininkė.

Oficialiuose šaltiniuose skelbiama, kad bendrovė Nuotykių parkas "KAR KAR" iki vasario 4 d. "Sodrai" jau buvo įsiskolinusi per 15 tūkst. Lt.

"Sutartyje yra numatyta, kad netinkamai vykdant įsipareigojimus, įmonei turi būti skirta bauda už kiekvieną veiklos sąlygų pažeidimą arba nutraukiama sutartis. Kitokių atsakomybių nenumatyta - t. y. jei rinkliavai tikrai nesumokėta - turi arba skirti baudą, arba nutraukti sutartį", - toliau akylai kontroliuoti laipynių parko paslaugas teikiančios bendrovės ir savivaldybės santykius žadėjo stebėti J. Norkienė.

UAB nuotykių parkas "KAR KAR" Klaipėdos miesto savivaldybei pateikė ataskaitą, jog 2013 metais į laipynių parką investavo per 200 tūkst. litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder