Pristatytos kultūros įstaigų naujovės turistams

Pristatytos kultūros įstaigų naujovės turistams

VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras antradienį Kultūros fabrike surengė turizmo ir kultūros atstovų susitikimą, kurio metu buvo pristatytos artėjančio turizmo sezono naujienos.

Klaipėdos gidams, turizmo įmonių, viešbučių atstovams miesto kultūros įstaigų darbuotojai ir renginių organizatoriai pristatė savo veiklos naujoves ir šią vasarą planuojamus renginius.

Lietuvos jūrų muziejus šią vasarą lankytojus kvies ne tik į delfinų pasirodymus, bet ir delfinų terapijos centrą, edukacinius renginius atvirame baseine ir atvers VIP salę pramoginiams renginiams bei šventėms.

Pilies muziejaus kieme šiemet minint miesto gimtadienį vyks unikalus renginys - istorinė XX a. pradžios įvykių rekonstrukcija, o Mažosios Lietuvos istorijos muziejus turistus kvies į kulinarinę ekskursiją "Klaipėdos virtuvė", unikalias Aido Jurkšto "Baltijos švyturių", XIV-XV a. žvejybinių kabliukų kolekcijos parodas.

Kalvystės muziejuje visą vasarą lankytojams bus atvira veikianti kalvė, kurioje galima susipažinti su metalo apdirbimo amatu ir juvelyrikos paslaptimis. Tam tikrai grupei lankytojų įdomi rezistencijos bei tremties ekspozicija Muitinės pastate, kurią pristato skaudžią sovietinio režimo patirtį turintys žmonės.

Laikrodžių muziejaus kiemelyje šią vasarą bus atidaryta originali vaikų žaidimų aikštelė "Laikas ir žaidimai", kurioje aštuoni originalūs žaidimai supažindins lankytojus su įvairiais laiko matavimo aspektais. Birželio 13-ąją šiame muziejuje viešės rekonstrukcinės archeologijos klubas "Pajauta" iš Kernavės, kuris demonstruos senuosius amatus. Per Jonines Laikrodžių muziejaus kiemelyje vyks antrasis Klaipėdos koncertų salės rengiamas Kariljono muzikos festivalis, kurio metu per vieną dieną skambės 4 varpų ir elektroninės, džiazo bei kamerinės muzikos koncertai.

Klaipėdos etnokultūros centras šią vasarą Šiauriniame rage ir vėl eksponuos vėtrungių galeriją, centro kolektyvai "Alka", "Kuršių ainiai" ir "Senoliai" parengė naujas programas, kurios gali paįvairinti turistų viešnagę, o kiekvieną ketvirtadienį tiek miestelėnus, tiek svečius Etnokultūros centras kviečia į tradicinių šokių vakarus Meno kieme.

Be kita ko, vyks ir tradiciniai, didieji Klaipėdos miesto įvaizdį formuojantys renginiai - Jūros šventė, "Baltic Tall Ships Regatta 2015", gatvės teatrų festivalis "Šermukšnis", "Vilties bėgimas".

Viešbučio "Aribė" vadovė Rita Stegvilienė pastebėjo, jog būtent šventės į Klaipėdą privilioja daugiausiai turistų, nes tik Pilies džiazo festivalio ir Jūros šventės metu viešbutis jau iš anksto užpildomas, o kitomis dienomis būna laisvų vietų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder