Prieš bendrąjį planą - piketu ir peticija

Prieš bendrąjį planą - piketu ir peticija

Ketvirtadienio rytą priešais miesto savivaldybės pastatą į Tarybos posėdį besirinkusius politikus pasitiko keliasdešimt miesto bendruomenių atstovų. Jie piketavo bandydami atkreipti dėmesį į tai, kad gyventojai nepritaria svarstomai miesto bendrojo plano koncepcijai.

Eglės seniūnaitė Virginija Jurgilevičienė teigė, kad gyventojai surinko apie 800 parašų po peticija, kuria prašo stabdyti maksimalią uosto plėtrą.

„Mes mano, kad maksimalus uosto plėtros planas yra visiškas nesirūpinimas žmonėmis. Prašome, kad išorinis uostas būtų Būtingėje, nes dabar Europoje uostai yra iškeliami iš miesto, net Talinas uostą iškėlė iš miesto. Jeigu norima modernaus uosto, niekada jis nebus mieste. Jeigu uostas yra mieste, tai bus nuolatinė karo zona“, - kalbėjo V. Jurgilevičienė.

Jos teigimu, sprendimą, kur turėtų būti išorinis uostas, turėtų priimti Vyriausybė, nes esą dabar Savivaldybė ignoruoja Lietuvos bendrąjį planą, kuriame kalbama ir apie galimybę išorinį uostą statyti Būtingėje.

V. Jurgilevičienė peticiją su gyventojų parašais prieš posėdį perdavė miesto merui Vytautui Grubliauskui.

Prieš prasidedant Tarybos posėdžiui iš miestiečių tribūnos pasisakiusi melnragiškė Marija Kalendė tikino, kad tvirtinant šiandieninę bendrojo plano koncepciją atsiranda galimybė padaryti negrįžtamą žalą pajūrio gamtai. Ji prašė politikų nepritarti, nes esą didėtų užstatymas, nebeliktų galimybės prieiti prie vandens. Taip pat siūlė ateityje iškelti pramoninį uostą už miesto ribų.

Architektas Edmundas Benetis aiškino, kad svarstomas projektas gerokai skiriasi nuo miesto Tarybos sprendimo, kuriuo buvo patvirtinta uosto plėtra pietinėje miesto dalyje. „Dabar kalbama apie maksimalią plėtrą. Toks pozicijos pasikeitimas, mano manymu, yra neteisėtas“, - teigė architektas.

Iš tribūnos pasisakė ir Seimo narys, kandidatuosiantis į Klaipėdos mero postą, Simonas Gentvilas. Jis politikus bandė įtikinti, kad miesto bendrasis planas yra proveržio planas ir reikia jam pritarti. Esą jis sudarys galimybes mieste vykdyti įvairius projektus, kurie atgaivins miestą. Vienu iš tokių projektų S. Gentvilas įvardijo „Mėmelio miestą.

Šiandien miesto Taryba spręs, ar pritarti bendrojo plano koncepcijai. Sprendimo projekte siūloma pritarti Klaipėdos miesto bendrojo plano keitimo koncepcijos 2 variantui, nustatant, kad koncepcijos sprendiniai dėl išorinio uosto ir jo aptarnavimui reikalingo infrastruktūros koridoriaus bei nuo šio koridoriaus formuojamos buferinės želdinių juostos galioja tik tuo atveju, jei Lietuvos Respublikos Vyriausybė apsispręs išorinį uostą vystyti Klaipėdoje (numatys sprendinį Lietuvos Respublikos bendrajame plane).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder