Priduoti projektą vėlavo dėl kreidelių

Priduoti projektą vėlavo dėl kreidelių

Uostamiesčio valdininkai vylėsi, kad šiemet pavyks anksčiau sutvarkyti visus formalumus, kad vietos bendruomenės galėtų savo reikmėms panaudoti kone pusę milijono litų. Tačiau esą dėl Marių vietos bendruomenės kaltės vaikų žaidimų aikšteles vėl gali tekti statyti orams atšalus.

Atsikirsdamas Marių vietos bendruomenės pirmininkas pabrėžia, kad dėl visko kalti tik perdėti pačių valdininkų reikalavimai.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Vietos bendruomenių savivaldos programos įgyvendinimui Klaipėdai šiemet skirta kone 0,5 milijono litų.

Buvo pateikta per 200 paraiškų, kaip šias lėšas būtų galima panaudoti vietos bendruomenėse. Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorės Audros Daujotienės, pavyko patenkinti trečdalį paraiškų.

Nuspręsta Danės vietos bendruomenei skirti per 148 tūkst., Marių - per 136 tūkst., Pajūrio - per 80 tūkst., o Baltijos - per 130 tūkst. litų.

Už šias lėšas šiemet numatyta atnaujinti 51 vaikų žaidimo aikštelę ir 12 sporto aikštelių, taip pat planuojami įvairūs renginiai.

"Šiemet stengėmės kuo anksčiau pradėti procesą, kad neužsitęstų procedūros, bet dėl Marių vietos bendruomenės kaltės viskas užstrigo. Visos kitos bendruomenės sugebėjo pateikti protokolus iki kovo pabaigos, o iš Marių bendruomenės protokolo sulaukėme tik gegužės 13 d. Kadangi pinigai skirstomi bendrai - dėl to kentės ir kiti, kurie viską susitvarkė laiku", - pasakojo A. Daujotienė.

Kadangi dar laukia paslaugos pirkimo procedūros, tad vėl gali pasikartoti praėjusių metų scenarijus, kai norimą infrastruktūrą reikėjo įrenginėti kone prieš pat Naujuosius metus.

Marių vietos bendruomenės pirmininkas Karolis Stankus stebisi, kad juos dabar norima padaryti atpirkimo ožiais. Pasak jo, patys valdininkai turėjo perdėtų reikalavimų, tad jų priekaištai siunčiami ne tuo adresu.

"Mes protokolą buvome pateikę laiku, bet tuomet savivaldybės darbuotojai pareiškė, kad viskas turi būti kur kas detaliau surašyta. Pavyzdžiui, mes planuojame renginį, kuriam reikės įsigyti įvairių prizų bei kreidelių. Valdininkė mums pareiškė, kad mes tiksliai turime parašyti kiek ir kokių spalvų kreidelių mums reikės. Tad ir reikėjo iš naujo susisiekti su kiekvienu paraiškos gavėju ir tikslintis informaciją. O tai ne taip paprasta - vieni į užsienį išvykę, kiti dirba", - pasakojo M. Stankus.

Vietos bendruomenių savivaldos programa Lietuvoje vykdoma jau trečius metus. Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotos Alinos Velykienės žiniomis, ši programa bus tęsiama dar ne vienerius metus. Kasmet šiai programai planuojama visoje šalyje skirti maždaug po 8 mln. litų, iš kurių apie 0,5 mln. kasmet turėtų atitekti ir Klaipėdos vietos bendruomenėms.

Kaip panaudoti gautas lėšas sprendžia pačios bendruomenės, savivaldybė esą nesikiša.

"Tik yra pageidavimų, kad lėšos būtų skiriamos ne vien vaikų žaidimų ar sporto aikštelėms įrengti, bet ir kitokiam vaikų užimtumui skatinti, pavyzdžiui, dienos užimtumo centruose. Taigi nevyriausybinės organizacijos turėtų būti aktyvesnės ir teikti paraiškas bendruomenių taryboms", - sakė A. Velykienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder