Pranešimuose - tik pusmečio rinkliava

Pranešimuose - tik pusmečio rinkliava

Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas vakar sukvietė politikus, Savivaldybės administracijos ir atliekų tvarkymo specialistus aptarti, kokios stadijos yra rengiami naujai atliekų rinkliavos tvarkai įtvirtinti reikalingi dokumentai.

Žinia, paisant Aplinkos ministerijos rekomendacijos, šiais metais visoje Lietuvoje turi pradėti veikti nauja dvinarė mokesčio už atliekų tvarkymą sistema. Klaipėdos rajone ji įsigaliojo nuo sausio, o uostamiestis planuoja ją įvesti nuo liepos.

"Bandžiau išsiaiškinti, kaip mokėsime rinkliavą šiais metais. Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras turi šiomis dienomis pradėti siuntinėti pranešimus apie rinkliavos mokėjimą. Sutarėme, kad bus siunčiami pranešimai už pirmąjį pusmetį. Jam bus taikomi senieji įkainiai", - informavo vicemeras.

Artimiausiu metu bus baigti rengti Tarybos sprendimų projektai ir prasidės diskusijos.

"Manau, kad būtina diskutuoti ir su verslu, jiems aiškiai pasakyti, parodyti pirštu į Aplinkos ministeriją ir Vyriausybę, kuri priėmė nepamatuotus sprendimus. Dėl to kaštai auga visoje Lietuvoje", - kalbėjo A. Šulcas.

Pasak A. Šulco, vasarį miesto Tarybai bus pateikti tvirtinti trys sprendimų projektai. Vienas iš jų - dėl koncesinės sutarties tarp krašto atliekų tvarkymo įmonės ir Savivaldybės atnaujinimo. To reikia dėl pasikeitusių teisės aktų. Antrasis dokumentas - metodikos, kaip bus skaičiuojama dvinarė vietinė rinkliava už atliekų tvarkymą Klaipėdos mieste. Trečiasis dokumentas - pačios rinkliavos nuostatos, kuriose būtų nurodomi ir konkretūs įkainiai.

"Juokiuosi, kad deputatai naktimis nemiega, rauda į pagalvę, ieško, kaip padaryti, kad gyventojams nebrangtų. Esame Vyriausybės sprendimo įkaitai, būtume galėję trejus metus gyventi nieko nedidindami", - sakė A. Šulcas ir pridūrė, kad labiausiai pokyčiai nepatiks verslui, kuriam rinkliava gali didėti trečdaliu.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder