Pradėta tvarkyti ilgametė piktžaizdė

Pradėta tvarkyti ilgametė piktžaizdė

Ilgus metus senamiesčio vaizdą darkantis buvusio Odos ir veneros ligų dispanserio statinių kompleksas pradėtas tvarkyti. Anot valdininkų, naujieji savininkai tikisi, kad bent vieną jo dalį pavyks sutvarkyti ir pradėti eksploatuoti jau ateinančiais metais.

Vienas iš komplekso statinių jau nebeturi dalies stogo. "Vakarų ekspreso" žurnalistus valdininkai nuramino, kad situacija tik gerėja - stogas ne įgriuvo, o buvo nuardytas.

"Gegužės pabaigoje šiuos statinius įsigijo naujas savininkas ir pradėjo juos tvarkyti. Dabar yra nuardyta stogo danga, ruošiamasi keisti stogo konstrukciją. Naujasis savininkas išsivalė visas šiukšles, nes buvo didžiulis šiukšlynas, ten ilgą laiką gyveno benamiai. Šiam pastatui yra nustatyta avarinė būklė, tad savininkas turi iš Kultūros paveldo departamento gavęs nurodymą pašalinti avarinės būklės padarinius. Darbus vykdo savo jėgomis, gal šiek tiek ilgiau užtrunka, bet progresas tikrai matyti", - sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos Statinių priežiūros poskyrio vedėja Jurgita Drizgaitė.

Pasak jos, kol kas nėra jokio tikslo traukti šio pastatų komplekso į neprižiūrimų statinių sąrašą. Jau vien dėl to, kad naujasis savininkas pastatą eksploatuoja tik keletą mėnesių. Pagal galiojančią tvarką į šį sąrašą traukiami tie apleisti statiniai, kuriuos savininkas turi ir neprižiūri ilgiau nei pusmetį.

Naujasis savininkas yra fizinis asmuo, tad valdininkai negalėjo atskleisti jo duomenų. Tačiau pasidalijo girdėtomis žiniomis, kad jau kitais metais jis norėtų pradėti eksploatuoti bent jau vieną komplekso dalį.

Buvusio dispanserio kompleksą sudarė trys ligoninės statiniai ir vienas ūkinis pastatas.

"Planuojama paeiliui tvarkyti visus komplekso pastatus", - sakė J. Drizgaitė.

Jos žiniomis, planuojama, kad po rekonstrukcijos vietoje apgriuvusio dispanserio turėtų atsirasti administracinių pastatų kompleksas.

Kūlių Vartų g. 14 numeriu pažymėtas pastatas yra įtrauktas į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą. Jis buvo privatizuotas prieš vienuolika metų. Tačiau visą tą laiką su statiniais nieko nebuvo daroma ir jie nyko. Savivaldybė už statinių nepriežiūrą yra skyrusi ir baudas, šis statinių kompleksas buvo įrašytas į apleistų statinių sąrašą. Iš pastarojo jis buvo išbrauktas dar praėjusiais metais, kai prasidėjo derybos dėl pardavimo.

"Prieš pusantros savaitės pats buvau ir mačiau, kad minėtame pastate žmonės darbavosi. Bet, žinoma, nieko gero, kai pastatas stovi be stogo. Tikėkimės, kad artėjant rudeniui bent jau stogą uždės", - vylėsi Savivaldybės administracijos Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder