Pradės kilti "turbožiedas"

Pradės kilti "turbožiedas"

Vakar Klaipėdos savivaldybėje pasirašyta sutartis su UAB "Žemkasa", kuri Melnragėje esančią sankryžą pavers į Lietuvoje dar retai matomą vadinamąjį turbožiedą. Anot statytojų, darbai turėtų prasidėti artimiausiomis dienomis. Tikimasi, jog juos pavyks pabaigti anksčiau nei numatytas aštuonių mėnesių terminas.

Sezono metu dėl poilsiautojų srauto nuolat užsikišančioje sankryžoje iš pradžių svarstyta įrengti šviesoforus, tačiau galiausiai nuspręsta įrengti patobulintą žiedinę sankryžą. Teigiama, kad ji bus ne tik žymiai pralaidesnė už tradicinę žiedinę sankryžą, bet ir saugesnė. Į ją bus įvažiuojama dviem eismo juostomis. Toks sprendimas pasirinktas dėl eilės, kurią dabar suformuoja didelis iš II Melnragės, Girulių ar Karklės vakarais į miestą grįžtančių poilsiautojų srautas. Judantieji priešinga kryptimi - į Girulių pusę - žiedo net nelies, jiems bus skirta atskira eismo juosta.

"Čia susidarančios spūstys sukelia papildomų rūpesčių klaipėdiečiams ir miesto svečiams. Didžiulė bėda būtų ir tai, jog nutikus rimtesnei nelaimei įvažiavimas ir išvažiavimas iš ten būtų dar problematiškesnis", - sakė sutartį pasirašęs Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Numatoma, jog darbai turėtų trukti aštuonis mėnesius nuo sutarties pasirašymo, tad rudenį naujasis žiedas jau turėtų būti visiškai įrengtas. Visgi S. Budinas rangovų prašė darbus padaryti greičiau, mat baiminamasi, kad vasaros metu besisukantys darbininkai gali padidinti spūstis.

UAB "Žemkasa" direktoriaus pavaduotoja Ina Kaubrytė tvirtino, jog darbai turėtų prasidėti artimiausiomis dienomis, o didžiąją jų dalį tikimasi pabaigti iki sezono pradžios. Žadama, jog statybininkai stengsis kuo mažiau apsunkinti važiuojančiuosius - esant reikalui bus įrengti šviesoforai ir kitos eismo valdymo priemonės.

Pastatyti "turbožiedą" kainuos 528 tūkst. eurų. Finansiškai prisidės ir Uosto direkcija bei "Klaipėdos nafta". Beje, tai pirmasis projekto etapas. 2018-2019 metais žadama pradėti antrąjį, kurio metu bus tvarkoma Pamario gatvė ir įrengiamos 400 stovėjimo vietų automobiliams. Pernai Savivaldybė jau atseikėjo pinigų už miško iškirtimą būsimų automobilių stovėjimo aikštelių vietoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder