Politikų ataskaitos taps viešesnės?

Politikų ataskaitos taps viešesnės?

Pirmadienį turėjo vykti posėdis dėl miesto Tarybos veiklos reglamento pakeitimų, kad miestiečiams informacija apie politikų darbą taptų prieinamesnė. Deja, komisijos nariai į posėdį nesusirinko.

Nuolatinės komisijos reglamentui rengti bei koreguoti posėdis neįvyko - į posėdį atėjo tik jo pirmininkė Vaida Žvikienė ir Tarybos ir mero sekretoriato atstovai.

"Posėdis neįvyko, nes niekas iš komisijos narių neatėjo. Posėdis buvo sušauktas praėjusį trečiadienį, informacijos buvo užtektinai - ir televizijoje, ir internete. Tai jau antras posėdis, kai niekas nesirenka. Todėl paruošiu sprendimo projektą savo vardu ir pateiksiu Tarybai, ji galės spręsti", - komentavo V. Žvikienė.

Komisija turėjo svarstyti miesto Tarybos veiklos reglamento pakeitimus, kurie turėtų leisti visiems besidomintiems lengviau gauti informaciją apie politikus.

Tarp pakeitimų - siūlymas nustatyti tvarką, kas ir kada viešai Savivaldybės interneto svetainėje skelbs susistemintą informaciją apie politikų dalyvavimą ir nedalyvavimą posėdžiuose, posėdžiuose faktiškai dirbtą darbo laiką valandomis ir už tai gautą ar negautą atlyginimą, kiekvieno Tarybos nario metines išlaidas, už kurias atsiskaityta nustatyta tvarka.

Taip pat siūlomi pakeitimai dėl mero, administracijos vadovų ir Tarybos narių veiklos ataskaitų pateikimo terminų rinkimų metais. Siūloma koreguoti terminą, kad rinkimų metais nebebūtų galimybės neatsiskaityti už praėjusių metų veiklą.

Šiuo metu pateikti ataskaitas Tarybos nariai ir Savivaldybės administracijos direktorius turi iki balandžio 1 d. Savivaldybės ir mero ataskaitos - iki gegužės 1 d.

"Tikslas buvo pakeisti tą tvarką ir viešinti daugiau duomenų. Bet nesusirinko, tai nesusirinko. Kai žiniasklaida klausia, visi sako, kad aktualu ir reikia, bet kai reikia imti ir padaryti, tvarką pakeisti, akivaizdu, kad nebeįdomu. Manau, kad visi užsiėmę rinkimais", - svarstė V. Žvikienė.

Nuolatinėje komisijoje reglamentui rengti bei koreguoti, be V. Žvikienės, dirba Tarybos nariai Andrej Kugmerov, Artūras Razbadauskas, Nina Puteikienė, Rimantas Didžiokas ir Valdemaras Anužis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder