Politikai ryžosi mažinti mokyklų skaičių

Politikai ryžosi mažinti mokyklų skaičių

Vienų džiaugsmui, kitų liūdesiui - gumos tempimas sprendžiant uostamiesčio mokyklų tinklo pertvarką baigėsi.

Po ilgų diskusijų ketvirtadienį Klaipėdos miesto Taryba pritarė naujai Klaipėdos bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2012-2015 metų redakcijai, kurią palaikė Švietimo ir mokslo ministerija.

Iki šių metų rugsėjo pirmos dienos Andrejaus Rubliovo mokykla bus prijungta prie "Santarvės" pagrindinės mokyklos, o jaunimo klasė nukreipta į suaugusiųjų gimnaziją.

Suaugusiųjų gimnazija Klaipėdoje liks viena. Kaip ji bus vadinama, leista apsispręsti šių mokyklų bendruomenėms. Dabar veikiančios Salio Šemerio ir Naujakiemio suaugusiųjų gimnazijos bus reorganizuojamos sujungimo būdu - t. y., nė viena neišskirta kaip pranašesnė.

"Saulėtekio" pagrindinės mokyklos pertvarka - prijungiant ją prie "Sendvario" mokyklos - nukelta dar vieneriems metams. Planuojama, kad šis procesas vyks 2015-2016 metais, žinoma, jei nebus priimti kitokie sprendimai. Visgi "Saulėtekio" pagrindinėje mokykloje jau nuo šio rugsėjo nebus komplektuojamos 9-os klasės.

Nuo rugsėjo struktūros pertvarka bus pradėta ir I. Simonaitytės pagrindinėje mokykloje, palaipsniui formuojant tik jaunimo klases.

Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės duomenimis, tokiai pertvarkai pritarė 40 mokyklų bendruomenės, nepritarė - tik 3. Suprantama, kad nepritarė tos mokyklos, kurias pertvarka labiausiai liečia.

Preliminariai skaičiuojama, kad po pertvarkos be darbo vietų gali likti per 60 pedagogų. Tačiau, kaip akcentavo L. Prižgintienė, iš jų 21 - pensinio amžiaus, beveik tiek pat - dirbančių antraeilėse pareigose. Tad esą situacija esanti ne tokia drastiška, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Visgi Tarybos posėdžio metu nemažai politikų ragino kolegas nebalsuoti už šią pertvarką. Daugiausia buvo agituojančių išsaugoti A. Rubliovo mokyklą.

Šios pertvarkos šalininkai replikavo, kad tokie siūlymai susiję tik su artėjančiais rinkimais.

"Nenorėkime būti šventesni už Romos popiežių", - ragino nesikratyti nepopuliarių sprendimų meras Vytautas Grubliauskas.

Pagaliau priimti reikalingus sprendimus uostamiesčio švietimo įstaigų bendruomenės vardu politikų prašė ir mokytojas Edmundas Kvederis.

"Laiku nepadarytas sprendimas - jau yra padarytas sprendimas. Noriu priminti, kad mokyklos nėra kuriamos mokytojų ar vadovų darbo vietoms sukurti. Mokykla yra tada, kai joje yra mokinių", - politikus mokė E. Kvederis.

Jam antrino ir Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Klaipėdos miesto profesinių organizacijų susivienijimo pirmininkė Laima Juknienė.

"A. Rubliovo mokykla jau dešimtmetį kelia rūpestį švietimo bendruomenei. Aš pati jau 14 metų girdžiu šios mokyklos problemą, taigi tikrai metas pagaliau apsispręsti", - sakė L. Juknienė.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė priminė, kad A. Rubliovo bendruomenė yra pasiryžusi steigti privatų stačiatikiškos pakraipos licėjų. Tokiu atveju esą savivaldybė panaudai suteiktų dalį dabartinių patalpų Debreceno gatvėje.

Tačiau meras patikslino, kad pagal dabar galiojančius teisės aktus stačiatikiškos sampratos licėjaus steigti nėra įmanoma.

Teigiama, kad įvykdžius minėtas reorganizacijas, kasmet savivaldybės biudžete būtų sutaupoma mažiausiai pusė milijono litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder