Politikai naudojasi įstatymų spragomis

Politikai naudojasi įstatymų spragomis

Apibendrindami paskutiniuosius savivaldybių tarybų ir merų rinkimus nepolitinės rinkimų stebėjimo organizacijos "Baltosios pirštinės" atstovai tvirtina, kad klaipėdiečiai gali pasidžiaugti - esą čia registruota bene mažiausiai rinkimų pažeidimų visoje Lietuvoje.

"Baltųjų pirštinių" vadovas Simas Simanauskas akcentavo, jog didžiulė bėda yra stebėtojų trūkumas, ypač išankstinių rinkimų ir balsavimo namuose metu.

Suskaičiuota, jog Klaipėdos mieste vienam pažeidimo atvejui teko 4 116 rinkėjų. Tai - mažiausias rodiklis visoje Lietuvoje. Tuo metu Alytaus regione šis rodiklis siekė 1/1943.

Ruošiantis kitiems rinkimams S. Simanauskas pirmiausia siūlytų keisti įstatymus ir numatyti atsakomybę politikams, šiurkščiai nusižengiantiems rinkimų tvarkai. Pavyzdžiui, kad jiems būtų galima uždrausti toliau dalyvauti rinkimuose.

"Dar ir dabar prokuratūra dirba su situacija Trakų savivaldybėje, kai ten buvo sulaikyti galimai balsus pirkę žmonės, pas kuriuos buvo rasta ginklų, užfiksuoti pokalbiai, žinutės ir net sąrašai su papirktais žmonėmis", - šnekėjo specialistas.

Ne ką mažiau pažeidimų pastebima ir vykdant agitaciją.

"Pagal įstatymą numatyta, kad agitacijos draudimas prasideda 30 valandų iki rinkimų, bet daugelis kompanijų, kurios dirba su stendais, nedirba savaitgaliais. Būna, kad plakatai iškabinami penktadienį, o agitacijos draudimo laikotarpis prasideda šeštadienį pirmą valandą nakties. Plakatai lieka kabėti, o kandidatai tuo naudojasi, visi iškabina reklamą penktadienį, nes žino, kad savaitgalį nieko nebus padaryta", - ydinga praktika stebėjosi S. Simanauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder