Policiją paliko 30 metų tarnavęs pareigūnas

Policiją paliko 30 metų tarnavęs pareigūnas

Vakar Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate (KAVPK) į atsargą išlydėtas ilgametis vidaus reikalų sistemos darbuotojas Dainius Smatavičius. Kolegų pagarbą pelniusio pareigūno pasitraukimą lėmė Lietuvos policijos mokyklos Klaipėdos poskyrio uždarymas - jis kelerius metus dirbo mokyklos viršininko pavaduotoju, o prieš tai ėjo KAVPK viršininko pavaduotojo pareigas.

Atiduoti pagarbą 30 metų vidaus reikalų sistemai atidavusiam kompetentingam vadovui atvyko Vidaus reikalų ministerijos kancleris Algirdas Stončaitis, Lietuvos policijos mokyklos, Klaipėdos apskrities policijos vadovybė, buvę kolegos.

"Yra du labai paprasti dalykai, kuriais ir pats vadovaujuosi savo gyvenime - padorumas ir kompetencija. Šiuo atveju išeini aukštai pakelta galva, taip pat visur būsi ir sutinkamas. Net vidaus reikalų ministras, man pasiprašius vykti į Klaipėdą, sakė, jog negali būti jokių kalbų apie nevykimą. Visada būsi laukiamas komisariatuose, ministerijos renginiuose", - į D. Smatavičių kreipėsi kancleris A. Stončaitis.

Jis ilgamečiam uostamiesčio teisėsaugos vadui įteikė vieną iš garbingiausių apdovanojimų - Vidaus reikalų ministerijos garbės ženklą "Už nuopelnus vidaus reikalų sistemai".

Dovanų, gėlių ir pagiriamųjų žodžių D. Smatavičius sulaukė ir iš KAVPK viršininko Alfonso Motuzo, pirmųjų Lietuvos policijos mokyklos kursantų, dabar jau einančių Klaipėdos apskrities policijos padalinių vadovų pareigas, buvusių mokyklos Klaipėdos filialo dėstytojų ir darbuotojų.

Pats D. Smatavičius teigė šiek tiek liūdintis dėl antrojo išleidimo į pensiją. Esą pirmą kartą buvo ramiau, kadangi baigęs tarnybą komisariate sulaukė siūlymo dirbti policijos mokykloje.

"Taip sutapo, kad 1986 metų rugsėjo 1-ąją vidaus reikalų sistemoje pradėjau tarnybą ir po 30 metų rugsėjo 2-ąją su manimi atsisveikina. Visa siela prabuvau sistemoje ir džiaugiuosi, kad gyvenime teko sutikti daug gerų žmonių", - sakė jis ir tvirtino, kad vadovą galima laikyti silpnu, jei jis dirba su prasta komanda.

Lietuvos policijos mokyklos Klaipėdos poskyrio uždarymo idėja buvo svarstoma kelerius metus, o įgyvendinta šiemet. Nuo rugsėjo 1 dienos uždarius padalinį buvo panaikinta per 50 pareigybių etatų. Dalis darbuotojų parėjo dirbti į Kauno rajone esančią policijos mokykla, kita dalis atėjo dirbti į KAVPK. Mokyklos pastatai perduodami Turto bankui, kuriuos jis bandys parduoti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder