Pokyčius kvartale lemia ir gyventojai

Pokyčius kvartale lemia ir gyventojai

Pietinėje miesto dalyje esančio daugiabučių namų kvartalo gyventojai gana aktyviai teikia pasiūlymus savo teritorijos detaliojo plano rengėjams ir šį tą laimi. Pavyzdžiui, viena šunų vedžiojimo aikštele jų rajone bus mažiau, sumažintas planuojamų statyti pastatų aukštingumas, padidintas žaliasis plotas.

Vakar Klaipėdos savivaldybėje viešai aptarti pagal gautus pasiūlymus pakoreguoti 166 ha apimančios daugiabučių namų kvartalų teritorijos, ribojamos Jūrininkų prospekto, Šilutės plento, Smiltelės ir Liubeko gatvių, detaliojo plano sprendiniai.

Teigiama, kad atsižvelgti į visus gyventojų pageidavimus tiesiog nėra galimybių, ypač jeigu tai prieštarauja miesto bendrojo plano sprendiniams. Tad ten, kur yra numatytas komercinės paskirties sklypas, toks jis ir turi būti.

Viešojo svarstymo metu buvo išsakytas pageidavimas numatyti daugiau vietos želdiniams. Atsižvelgdami į tokį pageidavimą planuotojai komercinės paskirties sklype, esančiame prie Mogiliovo ir Smiltelės gatvių sankryžos, numatė dar 20 proc. želdinių. Taigi būsimas šios teritorijos valdytojas iš viso želdiniams toje vietoje turės skirti 35 proc. sklypo. Tačiau gyventojai ir toliau laikėsi savo nuomonės, jog turint omenyje ne teritorijos procentus, o metrus, želdinių būsią per mažai.

Gyventojus labai domino ir įvažiavimo į kiemus keliukai, ar jiems įrengti palikta vietos. Jie raminti, jog sklypo valdytojas bus įpareigotas sutvarkyti visą teritoriją, sureguliuoti transporto eismą.

Atsižvelgdami į pastabas planuotojai sumažino ir pastatų aukštingumą minėtame komercinės paskirties plote iki 10 m. Dviejų trečdalių minėto sklypo pastatai bus žemesni, o vieno trečdalio - kampinėje dalyje - aukštesni.

Gyventojai prieštaravo, kad prie "Vyturio" prekybos centro esančiame sklype būtų įrengta šunų vedžiojimo aikštelė. Tad nuspręsta jos atsisakyti, nes manoma, jog rajonui užteks dviejų šunų vedžiojimo aikštelių, kurios bus didžiuosiuose želdynuose prie Šilutės plento ir prie Sąjūdžio parko.

Pageidauta, kad visas sklypas prie "Rimi" parduotuvės būtų gyvenamosios paskirties, tačiau to daryti planuotojai negalėjo, tad jam priskyrė mišrią paskirtį.

Buvo norinčiųjų mažinti krepšinio aikštelių skaičių ir daugiau vietos skirti automobiliams statyti. Keturi namai pageidavo apsitverti savo sklypą, kad jų kiemuose negalėtų statyti automobilių kitų namų gyventojai. Diskutuota ir dėl apšvietimo kiemuose. Į daugelį pastabų šiuo atžvilgiu atsižvelgta.

Kai nebebus naujų pasiūlymų, pastabų ar skundų, per 2-3 mėnesius šis planas turėtų būti patvirtintas. Tikimasi, kad šiemet tai įvyks šiemet.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder