Poilsio parkui ieškos vieno šeimininko

Poilsio parkui ieškos vieno šeimininko

Valdininkai nusprendė, kad Poilsio parku turėtų rūpintis vienas šeimininkas, tad bus skelbiamas konkursas jam parinkti. Tiesa, kol bus parengtos konkurso sąlygos, praeis nemažai laiko, tad panašu, kad prižiūrėtojas paaiškės tik kitais metais.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos, Poilsio parko sutvarkymo antrasis etapas jau finišo tiesiojoje, tad pradėta sukti galvas dėl parko eksploatavimo ir priežiūros.

"Rangovai pažadėjo, kad darbai bus baigti liepos antrojoje pusėje. Parkas neapsiriboja vien tik viešosiomis erdvėmis ir smulkiąja architektūra, čia yra įrengtos ir sporto bei vaikų žaidimo aikštelės, viešasis tualetas, riedlenčių parkas. Tad norime, kad parką prižiūrėtų vienas šeimininkas. Mat, kai atsakomybę dalijasi keli prižiūrėtojai, dažnai kyla įvairūs klausimai, kur kurio riba", - po vakar vykusio pasitarimo dėl Poilsio parko eksploatacijos pasakojo E. Mantulova.

Tad buvo apsispręsta šiemet parengti konkurso sąlygas ir paskelbti konkursą Poilsio parko prižiūrėtojui parinkti. Pasak E. Mantulovos, sutartį su konkurso laimėtoju planuojama pasirašyti keleriems metams.

Tiesa, svarstoma, kad konkurso nugalėtoją pavyks parinkti tik kitiems metams, bet žadama, kad ir šiemet parkas be priežiūros neliks.

"Iki metų pabaigos pavesime viešąsias erdves ir parko infrastruktūrą - takelius, suoliukus, šiukšliadėžes - prižiūrėti Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistams, o sporto aikšteles - Klaipėdos miesto Sporto bazių valdymo centrui", - tikino E. Mantulova.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja minėjo, kad pagal panašų modelį planuojama elgtis ir renkant kitų mieste esančių arba planuojamų įrengti parkų prižiūrėtojus.

"Analogiškai bus elgiamasi ir su Sąjūdžio parku, kai bus užbaigtas, ir su Ąžuolyno giraite, ir Malūno parku bei kitomis viešosiomis erdvėmis. Kiekvienu atveju skelbsime konkursą ir sieksime, kad kiekvienas objektas turėtų vieną šeimininką, atsakingą už priežiūrą ir tvarką", - sakė E. Mantulova.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder