Poilsio parke bus daugiau veiklos

Poilsio parke bus daugiau veiklos

Jau ateinančią vasarą Klaipėdos poilsio parke miestiečiai turės daug daugiau galimybių aktyviai leisti laisvalaikį.

Pasak Savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, parko tvarkymo ir pritaikymo rekreacijos bei turizmo reikmėms projektas buvo suskirstytas į du etapus. Pirmojo etapo metu buvo įrengti inžineriniai tinklai, nutiesti takai, pakabintos stebėjimo kameros, antrojo etapo metu numatoma įrengti aktyvaus laisvalaikio zonas vaikams ir suaugusiesiems.

Parke bus galima žaisti krepšinį, futbolą, lauko ir stalo tenisą, mini golfą, mankštintis su treniruokliais. Taip pat čia bus įrengta šunų vedžiojimo aikštelė, viešasis tualetas. Pabaigus parko tvarkymo darbus iš viso bus 18 aktyvaus laisvalaikio zonų.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas antradienį buvo pakviestas oficialiai pradėti antrąjį Poilsio parko atnaujinimo etapą. Uostamiesčio vadovas iškasė pirmąją simbolinę duobutę būsimoje mažojo golfo aikštelėje.

Mero apsilankymo parke metu prie jo priėjo uostamiesčio teniso veteranas Adolfas Krizonis ir pasiūlė, kad parke šalia jau suplanuotų aikštelių galėtų atgimti "miestučių" žaidimo aikštelė, kuri čia veikė ir buvo labai populiari sovietmečiu, tačiau klaipėdiečiui buvo nurodyta pasiūlymą pateikti oficialiai Miesto tvarkymo skyriui.

Parko rangos darbus vykdo konkursą laimėjusi UAB "Konsolė". Su ja pasirašyta dvejų metų sutartis, tačiau, pasak bendrovės direktoriaus Kazio Skutulo, tikimasi, jog visi darbai bus atlikti iki ateinančių metų šiltojo sezono pradžios.

Poilsio parko infrastruktūrai gerinti skirta 620 tūkst. eurų iš miesto Savivaldybės biudžeto. Du trečdalius šios sumos planuojama panaudoti dar šiemet. Kitais metais bus įrenginėjamos futbolo, krepšinio ir lauko teniso aikštelės.

Pažymėta, kad naudojimasis aktyvaus laisvalaikio aikštelėmis parko lankytojams bus nemokamas.

"Miesto infrastruktūros ir aktyvaus laisvalaikio kontekste galima drąsiai teigti, kad Klaipėda šiais ir kitais metais atsigręš į savo parkus. Poilsio parkas nėra vienintelis, kuriam bus skirtas dėmesys. Sykiu prasideda ir Sąjūdžio parko tvarkymo antrasis etapas", - pažymėjo V. Grubliauskas.

PRADŽIA. Miesto meras Vytautas Grubliauskas (dešinėje), Savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas ir "Konsolės" direktorius Kazys Skutulas iškasė pirmąją simbolinę duobutę Poilsio parko aikštelėje, kurioje bus įrengtas mini golfo aikštynas. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder