Po audros - be elektros

Po audros - be elektros

Po alinančių karščių praūžusi audra Klaipėdos regione be elektros buvo palikusi tūkstančius žmonių. Darbo turėjo ir ugniagesiai, vykę šalinti nuvirtusių medžių ir šakų.

Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) ryšių su visuomene projektų vadovas Tomas Kavaliauskas komentavo, kad dėl siautusios audros Klaipėdos regione nuo 17 val. iki vėlyvos nakties be elektros buvo apie 30 tūkst. ESO klientų.

"Tai nereiškia, kad vienu metu. Šalinant vienus gedimus, ESO gaudavo naujus pranešimus apie dingusią elektrą ir brigados iškart imdavosi naujų gedimų šalinimų. Todėl skaičiai varijuodavo, tai sumažėdavo, tai vėl būdavo fiksuojami nauji gedimai", - aiškino T. Kavaliauskas.

Pasak jo, pagrindinės elektros dingimo priežastys - virstantys medžiai, jų šakos ant elektros oro linijų, o tai kai kur lėmė ir lūžtančias atramas.

"Dėl atokių vietovių, miškingų vietų kai kur elektros atkūrimas nežymiai užtruko, nes gedimai sudėtingi, kur oro linijos nutrauktos ne vienoje vietoje arba lūžusios kelios atramos. Tam reikia papildomų pajėgų, naujų medžiagų ar papildomų įrengimų.

Operatyvinės ESO inžinierių brigados, rangovai gedimus šalino visą naktį ir šiuo metu be elektros yra tik pavieniai klientai, kuriais ESO taip pat netrukus pasirūpins, kad elektros tiekimas būtų atkurtas kuo greičiau. Atsiprašome savo klientų dėl galimai patiriamų nepatogumų", - sakė ESO atstovas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė spaudai Laura Valauskienė BNS sakė, kad per pastarąją parą ugniagesiai 92 kartus vyko šalinti nuvirtusių medžių ar jų šakų - daugiausiai Šiaulių ir Tauragės apskrityse.

Neįprastas incidentas nutiko Klaipėdos rajone, kur Šlapšilės kaime žaibas trenkė į gandralizdį.

Ugniagesiai nurodė, kad atvykus kibirkščiavo elektros laidai ir rūko gandralizdis, kuris buvo ant aukštos įtampos stulpo. Atjungus įtampą gandralizdis buvo užgesintas ir nuverstas ant žemės.

Ketvirtadienį dalyje rajonų kartu su audra taip pat sulaukta ir krušos - kai kur iškrito net stalo teniso kamuoliuko dydžio ledukai.

Penktadienį antroje dienos pusėje daugelyje šalies rajonų laukiama lietaus su perkūnijomis ir kiek mažesnių karščių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder