Pilies tilto remontas: pabaigos pradžia

Pilies tilto remontas: pabaigos pradžia

Pilies tiltą remontuojantys darbininkai savo užduotį įvykdė jau 90 procentų.

Tai jie pirmadienį patvirtino darbų vietoje apsilankiusiam projekto koordinatoriui Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui.

"Užsakovams pretenzijų neturime, atlikta apie 90 proc. projekto darbų, visa reikiama įranga atkeliavo ir sumontuota. Šią savaitę planuojama tilto balansavimo procedūra, po jos bus galima padėti kloti asfalto dangą, nubraižyti juostas, įrengti apšvietimą.

Eismą tiltu tikimės atidaryti, kaip ir žadėjome, iki Kalėdų, bet tuo projektas nesibaigs: bus sutvarkytos prieigos, smėliuosime tilto apačią: užbaigsime darbus, kuriems eismas netrukdys", - sakė bendrovės „Hidrostatyba“ projektų vadovas Vilius Vandzinskas.

Anot jo, atliekant balansavimą teks tiltą pakelti - tai bus daroma su kranų pagalba.

Šiuo metu taip pat dedami tilto turėklai, sumontuoti ir pirmieji apšvietimo stulpai. Jie - bus vieninteliai tokie Klaipėdoje. Ant stulpų viršaus įrengti vėjo generatoriai, tačiau energiją gamins ne tik jie, mat pusė stulpo padengta saulės kolektoriais.

"Hidrostatybos" atstovas neslėpė, jog prie sklandaus projekto vykdymo prisidėjo ir itin palankūs šio rudens orai.

Šiuo metu darbus atliekančiai bendrovei jau sumokėta 9 mln. litų, dar pustrečio milijono bus pervesta iki metų pabaigos.

Pilies tilto remontas prasidėjo šiemet kovą, jo pasekmes pajuto kone visas miestas, mat teko nutraukti vieną iš trijų pagrindinių Klaipėdos eismo arterijų ir transporto srautus nukreipti į kitas gatves.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder