Piešinys ant piliavietės įžiebė diskusiją

Piešinys ant piliavietės įžiebė diskusiją

Nors Klaipėdos viešosios tvarkos sergėtojai festivalio "EDIT Klaipėda Street Art" organizatoriams liepė pašalinti neteisėtą piešinį ant piliavietės fasado, tačiau, regis, tai dar ne istorijos pabaiga.

Šįvakar Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose rengiama diskusija, kurioje dalyvaus valdžios, meno atstovai bei visi norintys miestiečiai. Nors susitikimas rengiamas aptarti gatvės meną mieste, tačiau dėmesys krypsta būtent į minėtąjį daug diskusijų sukėlusį piešinį. Festivalio organizatorė Ūla Ambrasaitė aiškino, jog bus siekiama viešai aptarti pastarąjį atvejį ir išsiaiškinti, kaip paprasčiau įteisinti gatvės meną, ar iš tiesų reikalingos tokios ilgos ir sudėtingos procedūros.

"Valdžia priėmė sprendimą, jog mums reikia nuvalyti sieną, bet nenorime stengtis ją paveikti, kad savo sprendimą pakeistų. Tačiau tikimės, kad ši diskusija bus naudinga Klaipėdai", - aiškino pašnekovė.

Paklausta, kada organizatoriai imsis valyti piešinį, ji teigė, kad sprendimas kol kas nepriimtas. Gali būti, jog organizatoriai nuspręs dar kuriam laikui palikti piešinį, bet sumokės baudą.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo "Facebook" paskyroje įkėlė nuotrauką, kurioje pozavo prie piešinio ir teiravosi jo paskyros sekėjų nuomonės.

"Kaipgi jūs vertinate šį "meną" ir ką šioje "delikačioje" situacijoje siūlote jūs? Uždrausti? Uždažyti? Nubausti ir pasmerkti, ar vis tik?.." - po nuotrauka rašė meras, taip įžiebęs ilgą diskusiją.

"Vakarų ekspresui" jis komentavo, jog, kaip klaipėdiečiui, jam piešinys, kuriame menininkas iš Italijos pavaizdavo jūržoles, yra gražus, o pati piliavietės siena esą tapo kur kas gyvesnė, patrauklesnė.

"Tačiau aš, kaip atsakingas valstybės tarnautojas, žinau vieną konstitucinę normą: iš neteisės teisė negimsta. Taigi, kad ir kaip tai gražu, piešinys atsirado neteisėtu būdu", - teigė meras.

Be to, įteisinus šį piešinį esą tektų baimintis, kad tokia išlyga galėtų naudotis ir netokie talentingi menininkai.

"Nuteplios kokį nevykusį piešinį ant Dramos teatro ar rotušės, kažkam patiks ir ragins įteisinti", - sakė meras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder