Pergalės dieną minėjo rusų bendruomenė

Pergalės dieną minėjo rusų bendruomenė

Ryšėdami Georgijaus juosteles ir nešini raudonomis gėlėmis, daugiausia rusakalbiai klaipėdiečiai gegužės 9-ąją plūstelėjo prie Skulptūrų parke esančio memorialo Antrojo pasaulinio karo metu žuvusiems kariams.

Šiais metais minimas Rusijos pergalės prieš nacistinę Vokietiją 70-metis, todėl žmonių prie memorialo susirinko daug daugiau nei ankstesniais metais – apie kelis tūkstančius.

Minėjimo metu karo veteranus ir jų palikuonis su sveikino Rusijos konsulo pareigas Klaipėdoje einantis Vladimir Novikov, miesto Tarybos narys Viačeslav Titov ir kiti. Susirinkusieji žuvusiuosius pagerbė tylos minute, o memorialą nuklojo gėlėmis. Minėjimas vyko rusų kalba. Jo metu buvo deklamuojamos eilės, skambėjo karinės dainos, o patriotines kalbas lydėjo šūksniai „ura“.

Po minėjimo uostamiesčio rusakalbių bendruomenė rinkosi į Klaipėdos koncertų salę, kurioje vyko šventinis koncertas. Šį renginį Rusijos karių palikuonims Lietuvoje organizavo jaunimas. Antrojo pasaulinio karo istoriją jaunuoliai priminė meniška dainų ir šokio kiompozicija.

Antrasis pasaulinis karas vyko 1939-1945 m. Jame dalyvavo 61 valstybė, žuvo daugiau kaip 60 mln. žmonių.

Po Antrojo pasaulinio karo Lietuva buvo okupuota sovietų. Todėl gegužės 9-oji - lietuviams nėra džiaugsminga šventė.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder