Per vaikų varžybas sprogusi lempa krito į baseiną

Per vaikų varžybas sprogusi lempa krito į baseiną

"Gintaro" sporto centre įvykęs nemalonus incidentas privertė šį baseiną lankančių vaikų tėvus suabejoti ar tikrai patalpos yra saugiai įrengtos. Liudininkų teigimu, vykusių varžybų metu sprogo lempa ir įkrito į baseiną, kai jame plaukė vaikai.

17 val. "Gintaro" sporto centre turėjo vykti mokinių kompleksinio plaukimo varžybos. Jas teko nutraukti vos prasidėjusias, mat netikėtai sprogo viena iš palubėje kabančių lempų ir įkrito į vandenį.

"Esu priblokštas ir pašiurpęs. Nemenkas gabalas krito kaip tik ties tuo plaukimo takeliu, kuriame plaukė mano dešimtmetė dukra. Laimei, vaiko nekliudė, bet trūko nedaug. Smulkesnės dalelės pažiro aplink. Mačiau ir kraujo, gal kas nors ir įsipjovė", - iškart po incidento "Vakarų ekspresui" pasakojo buvęs "Atlanto" treneris Rimantas Žvingilas.

Redakcija sulaukė ir daugiau pasipiktinusių tėvų priekaištų. Pasak jų, tokiose įstaigose viskas turėtų būti apgalvota iki smulkmenų, kad nekiltų grėsmė vaikų sveikatai ar net gyvybei. Ne vienas prisiminė, kad baseinas visai neseniai buvo remontuotas, tad esą kaltę dėl šio incidento turėtų prisiimti ir darbus atlikę rangovai.

 

"Atrodytų logiška, kad virš baseino kabantys šviestuvai turi būti pridengti, kad sprogus lempai, stiklai nepažirtų į vandenį", - dėstė R. Žvingilas.

Kadangi sporto centro "Gintaras" direktorė Asta Dirgėlienė atostogauja, situaciją komentavo jos pavaduotoja Aldona Vaitkienė.

Moteris džiaugėsi, kad pavyko išvengti didesnės nelaimės. Jos duomenimis, dėl įvykusio incidento niekas rimčiau nenukentėjo.

"Kaip mat nutraukėme varžybas. Akivaizdu, kad reikės pakalbėti su rangovais ir ieškoti sprendimų, kaip užtikrinti, kad daugiau tokių nemalonumų nebūtų", - lakoniškai komentavo A. Vaitkienė.

Jos duomenimis, baseino remontas buvo baigtas prieš 6 metus. Darbai priduoti 2011-ųjų spalį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder