Per reidą įspėti du elgetaujantys asmenys

Per reidą įspėti du elgetaujantys asmenys

Antradienio popietę Klaipėdos savivaldybės administracijos Kontrolės ir prevencijos poskyrio darbuotojai kartu su policininkais surengė eilinį reidą, siekdami nustatyti elgetaujančius asmenis. Buvo pastebėti du žmonės, gatvėse prašantys išmaldos.

Patikrinimo metu įkliuvę du neįgalūs asmenys išmaldos prašė prie Senojo turgaus ir prekybos centro „Žardė“, įsikūrusio Taikos prospekte. Benamiai asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų neturėjo, tad buvo prevenciškai įspėti ir priversti nutraukti nelegalią veiklą.

Pasak Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio, įspėjimas taip pat yra bauda, ir pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą toks asmuo yra laikomas baustu.

Reido dalyviai patikrino dažniausiai benamių lankomas vietas: Anikės aikštę, Kruizinių laivų terminalą, aikšteles aplink prekybos centrus „Grandus“, „Žemaitija“ ir Liepų gatvėje esančią cerkvę.

Draudimas viešose miesto teritorijose prašyti išmaldos ar ją duoti atsirado pernai vasarį, patvirtinus naujas Miesto tvarkymo ir švaros taisykles. Nuo tada ir pradėta reguliariai kontroliuoti elgetas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder