Patogesnis rūšiavimas piniginių neplonins

Patogesnis rūšiavimas piniginių neplonins

Individualių namų gyventojams Klaipėdoje bus patogiau atsikratyti žaliųjų atliekų. Jų nebereikės grūsti į maišus, tam bus skirti atskiri konteineriai. Politikams kilo tik vienas svarbus klausimas, ar dėl to gyventojams nepadidės mokesčiai?

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos Rasos Jievaitienės, individualių namų gyventojams bus išdalyta 3 600 žaliųjų atliekų surinkimo konteinerių, dėl to jiems pasikeis žaliųjų atliekų surinkimo tvarka.

Pasak jos, iki šiol žaliąsias atliekas gyventojai išrūšiuodavo ir palikdavo plastikiniuose maišuose prie atliekų konteinerių.

"Išdalijus konteinerius, žaliosios atliekos plastikiniuose maišuose nebus surenkamos. Pereinama prie ekologiškesnės ir tvarkingesnės rūšiavimo formos", - sakė R. Jievaitienė.

Primenama, kad į žaliųjų atliekų konteinerius bus galima mesti ne tik lapus, žolę, sugedusius vaisius, susmulkintas šakas, bet ir virtuvėje susidarančias žaliąsias neapdorotas vaisių, daržovių ir kitas atliekas.

Ši naujovė buvo pristatyta ir politikams. Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitete politikai iškėlė esminį klausimą, ar už šį patogumą gyventojams nereikės papildomai susimokėti.

"Mokesčiai gyventojams dėl to nesikeis. Konteineriai jiems taip pat dalijami nemokamai", - patikino R. Jievaitienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder