Paskelbus karantiną, kviečia nepalikti likimo valioje kaimynų

Paskelbus karantiną, kviečia nepalikti likimo valioje kaimynų

Visai Lietuvai panirus į karantiną, žmonės susitelkė. Uostamiesčio Dragūnų kvartale gyvenantys klaipėdiečiai nusprendė padėti savo kaimynams, o ypač - senyvo amžiaus žmonėms, ištverti šį sunkų laikotarpį ir siūlo savo pagalbą.

Dalyje Klaipėdos daugiabučių laiptinėse jau kabo plakatai, kuriuose klaipėdiečiai parašo savo telefono numerius. Plakatuose teigiama, kad neįgaliesiems, senyvo amžiaus žmonėms, vienišiems tėvams, lėtinių ligų turintiems asmenims karantinas kelia daug daugiau bėdų nei kitiems. Todėl paskambinus kaimynų nurodytais numeriais galima paprašyti pagalbos - nupirkti iš parduotuvių maisto, sumokėti mokesčius, išnešti šiukšles.

Viename iš Dragūnų kvartale esančiame daugiabutyje gyvenanti Ramona Valašinienė "Vakarų ekspresui" aiškino, kad šis sumanymas jau sulaukė nemažo susidomėjimo.

"Žmonės plakatuose jau rašo savo numerius, domisi, siūlo pagalbą. Yra žmonių, kurie siūlo pagaminti maisto. Iš restorano "Caca" sulaukėme pasiūlymo, kad jie galėtų pasiūlyti patiekalų senyviems žmonėms", - kalbėjo ji.

R. Valašininė kalbėjo pati studijuojanti slaugą, tad jai senyvų, ligotų žmonių problemos yra aktualios. Ji teigė, kad panaši akcija vyksta ir sostinėje.

"Pamačiusi žinių reportažą apie tai, supratau, kad pagalba reikalinga ir Klaipėdoje gyvenantiems žmonėms. Aptarėme tai su kaimynais, draugais, pažįstamais ir nusprendėme veikti.

Juk paskelbus karantiną žmonės tarytum liko uždaryti namuose, bijo kažkur išeiti, tad jaučiamas pagalbos trūkumas. Metas užsiimti gerais darbais", - ragino ji.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder