"Pasimatymų popietėje" – vieši ir intymūs meilės prisipažinimai

"Pasimatymų popietėje" – vieši ir intymūs meilės prisipažinimai

Į romantišką ir nekasdienišką renginį - „Pasimatymų popietę“ jau antri metai visus uostamiečio romantikus suburiantis studijos „Grock“ vadovas Linas Švirinas net neabejoja – meilės prispažinimų niekada nebus per daug.

Senamiestyje esančioje jaukioje aikštėje visą šeštadienio popietę skambėjo ne tik romatiškos dainos, bet ir vieši meilės prisipažinimai.

Renginį vedęs L. Švirinas provokavo ir publiką nesivaržyti – čia pat vietoje skaityti eiles, ar kitaip reikšti jausmus brangiems žmonėms. Ir pasirodė, kad lietuviai nėra jau tokie kuklūs – atsirado ir tokių, kurie mielai deklamavo V. Šekspyro sonetus mintinai.

Tiesa, jei kuriam nesinorėjo savo jausmų reikšti viešai – buvo sudarytos visos sąlygos išguldyti kas guli ant širdies popieriaus lape.

„Galbūt jūsų meilės laiškai ir neturi konkretaus adresato, galbūt tai taps literatūriniu proveržiu“, - ragino nesikuklinti ir rašyti laiškus L. Švirinas.

O kad minčių nepritrūktų projekto partneriai - Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės biblioteka parūpino knygų, kuriose buvo galima paieškoti reikiamų citatų.

„Šiandien laiškų rašymas ranka yra ties išnykimo riba. Deja, prarandame labai vertingą įrankį bendrauti ir kurti santykį su mums brangiais žmonėmis“, - apgailestavo L. Švirinas.

Visus parašytus laiškus bibliotekos darbuotojai žada pristatyti adresatams. Kitą penktadienį, gegužės 22 d., bibliotekos Gerlacho palėpėje vyks specialiai tam skirtas renginys.

„Pasimatymų popietėje“savo meile per muziką ir jos garsus dalinosi atlikėja Raimonda Vaičiūtė ir Arnoldas Jankūnas, dainininkai Konstantin Baskajev, Kęstutis Nevulis, Kornelija Jankauskienė, bardai Jonas Baltokas ir Linas Švirinas.Meilės eiles skaitė Sigutis Jačėnas, kuriam tallkino į pasimatymą ant scenos pakviesta žmona Nijolė.

„Juk kasdieniame lėkime taip dažnai pamirštame parodyti dėmesį ar pasakyti švelnų žodį... Pasimatymų popietė būtent apie tai! Tačiau į "pasimatymą" žvelgiame plačiau. Pasimatymų popietė - tai susitikimo ir komunikacijos erdvė, skatinanti bendravimą, naują tarpusavio santykių kokybę. Tai vieša priemonė formuojanti naują bendrystės būdą, populiarinanti tiesioginio bendravimo šeimoje kultūrą“, - mintimis dalijosi renginio sumanytojas L. Švirinas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder