Pasaulio jaunimo dienose - ir klaipėdiečiai

Pasaulio jaunimo dienose - ir klaipėdiečiai

Prieš daugiau nei 30 metų prasidėjusios Pasaulio jaunimo dienos tęsia savo tradicijas ir šiemet bus rengiamos Krokuvoje, į kurią trečiadienį išsiruošė ir 45 klaipėdiečiai.

Popiežiaus Jono Pauliaus II iniciatyva pirmą kartą jaunimas iš Italijos buvo suburtas 1986 m. švęsti Verbų sekmadienio Romoje. Tuo metu į organizuojamą šventę atvyko apie 300 000 jaunuolių. Po metų renginys buvo pakartotas ir tapo reguliariu, skirtu viso pasaulio jaunimui. Dabar jis kas kelerius metus vyksta vis kitoje šalyje.

Šiais metais į Krokuvą vyks daugiau nei 1 300 lietuvių, iš Klaipėdos - 45. Skelbiama, kad renginyje iš viso planuoja dalyvauti apie 2 mln. jaunuolių.

Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios savanorė Dangilė Palmaitytė, 2011-aisiais dalyvavusi Pasaulio jaunimo dienose Madride, teigia, kad dauguma važiuojančiųjų yra tikintys.

"Tikėjimo dydžio išmatuoti negalime, tačiau kai aikštėje 3 milijonai jaunų žmonių kalba rožinį, tai paveikia net ir tuos, kurie nelaiko savęs pasišventusiais katalikais", - sakė pašnekovė.

D. Palmaitytė tikina, kad nemaža dalis jaunuolių po kelionės pradeda reguliariai lankytis bažnyčiose ir aktyviai įsitraukia į maldos namų organizuojamą veiklą.

Prie išvykstančio autobuso besibūriuojantys tėvai laimino savo vaikus ir linkėjo saugios kelionės.

"Tai ne pirma mano piligriminė kelionė. Pasaulio jaunimo dienose tikiuosi sutikti įdomių žmonių, gerai praleisti laiką, o pamaldų metu dar labiau priartėti prie Dievo", - sakė parapijoje jau 4 metus į aktyvią veiklą įsitraukęs Liudas, grojantis Mišių metu, važiuojantis į krikščioniškas stovyklas kaip dalyvis ar vadovas bei skatinantis kitus jaunus žmonės prisidėti prie bendruomenės.

12 dienų truksiančioje piligriminėje kelionėje jaunuoliams bus suteikta galimybė lankytis muziejuose, parodose, o liepos 27-29 dienomis Krokuvos parapijose vyks katechezės lietuvių kalba. Renginį vainikuos sekmadienį vyksiančios šv. Mišios kartu su popiežiumi Pranciškumi.

Paklausus, kaip yra renkamos lėšos šiai piligriminei kelionei, D. Palmaitytė sakė, kad pats jaunimas į tai žiūri labai atsakingai ir tam pradeda ruoštis labai anksti - pardavinėja savo pačių padarytus rankdarbius, prekiauja žvakutėmis, renka aukas, skirtas būtent šiai kelionei, taip pat bažnyčios ir vyskupijų centrai deda daug pastangų, kad visi norintieji galėtų išvažiuoti.

Parapijos grupės vadovė Irina Danilienė teigė, kad mokestis už kelionę dažniausiai pasirodo esąs didelis ir ne visi gali sau tai leisti, todėl Telšių vyskupijos jaunimo centras ne tik rinko aukas, bet ir rašė projektus, kad galėtų prisidėti prie piligriminės kelionės finansavimo.

Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios klebonas Vilius Viktoravičius džiaugiasi, kad jauni žmonės aktyviai įsitraukia į bažnyčios siūlomas veiklas, ir tikisi šioje kelionėje suburti visus tikinčiuosius, kurie dalinsis savo meile ir rūpesčiu vieni kitais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder