Pašalpų mokėjimo diena primena atlaidus

Pašalpų mokėjimo diena primena atlaidus

Įprastai pustuštis Klaipėdos centrinio pašto kiemas kiekvieno mėnesio 10-12 dienomis atgyja: čia mokamos socialinės pašalpos.

Penktadienį kiemelyje pirmą kartą apsilankė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistas.

"Tiesiog tikriname informaciją. Pranešama, jog pašto kieme susirinkę ir pašalpų laukiantys asmenys girtauja, šiukšlina, atlieka gamtinius reikalus.

Už tai galima taikyti įvairias auklėjimo priemones. Ne tik bausti, bet ir pakeisti pašalpos mokėjimo formą - pavyzdžiui, ją atiduoti maisto produktais ir panašiai.

Taip pat teko girdėti, jog pašalpų mokėjimo dienomis aplinkui būriuojasi paauglių grupelės, kurių nariai atima pinigus", - apsilankymo priežastį įvardijo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Vienas iš pašalpos laukiančių vyrų, akivaizdžiai apsvaigęs, bandė paneigti tokią informaciją.

"Kodėl manai, kad aš girtas? Gal aš visą naktį nemiegojau. Galvoji, kad girtas? Dar taip pagalvosi...

Žmonėms ne po 300, o mažiausiai po tūkstantį litų reikia mokėti, kad jie ant kojų atsistotų. O šią valstybę reikia prakeikti ir sunaikinti", - savo požiūrį dėstė vyras, kalbą paįvairinęs kone visais žinomais keiksmažodžiais.

Kitas, taip pat svirduliuodamas, patvirtino tik tai, kad pašalpas atima paaugliai.

"Labai atiminėja. Paseka ir atima. Tada būna labai... liūdna. Labai... nesmagu.

Tai "malalietkos", "pacanai". Todėl labai reikia, kad čia budėtų policininkai. Jie atvažiuoja, jie šaunuoliai, dirba savo darbą - mus saugo", - sakė vyriškis, tarsi pasiteisindamas dar pridūręs, jog kadaise tarnavo "Geležiniam vilke".

Penktadienį prie pašto apsilankė 1-ojo policijos komisariato tyrėja Sandra Brinkytė - šiai apylinkės inspektorei patikėta centrinio pašto teritorija.

"Tomis dienomis mes prašome policijos patrulių pagalbos, juk inspektorius fiziškai nepajėgus stovėti čia visą dieną ir kontroliuoti situacijos", - paaiškino ji.

Policijos priežiūra čia būtina ne tik dėl pašalpų gavėjų, bet ir aplinkinių saugumo: keli drąsesni asmenys iš ilgokos eilės demonstravo ne tik iškalbą, bet ir grasino į darbą paleisti kumščius.

Deja, tenka konstatuoti, jog dauguma pašto skyriuje socialines pašalpas atsiimantys asmenys akivaizdžiai yra asocialūs bei taurelės mėgėjai. Tiesa, ne visi. Yra ir tokių, kurie nė iš tolo neprimena vargstančių: viena moteris į eilę stojo išlipusi iš visureigio, kurio vertė siekia bent 100 socialinių pašalpų.

Šiemet pašalpas Klaipėdos savivaldybė pradėjo mokėti pati, todėl sugriežtėjo ir jų gavėjų kontrolė: ne vienu atveju pasitvirtino informacija, kad yra piktnaudžiaujančių žmonių.

Tačiau jų gavėjų šiemet sumažėjo ne tik dėl šios priežasties.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder