Parduos Alfonso Šimkaus "Volvo"

Parduos Alfonso Šimkaus "Volvo"

Klaipėdos teismas leido pradėti procedūras, kurių metu turėtų būti parduotas valstybės naudai konfiskuotas už kyšininkavimą nuteisto buvusio Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktoriaus Alfonso Šimkaus neteisėtai įgytas automobilis "Volvo S60".

Verslininkas Pranciškus Jurgutis ir A. Šimkus už kyšininkavimą buvo nuteisti dar 2013-aisiais. Tada teismas konstatavo, jog A. Šimkus 2006 m. sausį iš P. Jurgučio pareikalavo duoti jam didelės vertės kyšį - asmeniškai salone išsirinktą naują 117 tūkst. litų kainuojantį automobilį "Volvo S60". Už tai buvo duotas pažadas, jog bus sudaryta galimybė kelioms įmonėms laimėti Savivaldybės rengiamus milijoninės vertės viešųjų pirkimų konkursus.

Vykdydamas šį susitarimą, P. Jurgutis organizavo "Volvo S60" įsigijimą bei, klastodamas ir pagamindamas netikrus dokumentus, fiktyvų mašinos pardavimą A. Šimkui.

Už kyšininkavimą ir nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimą A. Šimkus buvo nuteistas laisvės atėmimu 4 metams, o P. Jurgutis už papirkimą, dokumentų klastojimą ir turto iššvaistymą - pusketvirtų metų. Kartu buvo nuspręsta konfiskuoti minėtąjį "Volvo".

Pernai gruodį Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs abiejų nuteistųjų skundus, paskelbė jiems palankią nutartį - atsižvelgus į abiejų kaltinamųjų asmenybes, sveikatos būklę, pasikeitusius įstatymus ir net 7 metus trukusį teisminį procesą paskyrė lygtines bausmes. P. Jurgučiui į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą nurodyta sumokėti 753 eurus, o A. Šimkui - 941 eurą. Tačiau "Volvo" konfiskacija buvo palikta.

Tad kovo 8-ąją Klaipėdos apygardos teismas gavo Mokesčių inspekcijos prašymą panaikinti "Volvo" dar nuo 2012-ųjų gruodžio taikomą areštą, nes negalima realizuoti šio automobilio. Teismas tokį prašymą vakar patenkino, tačiau jo sprendimas dar gali būti apskųstas Apeliaciniam teismui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder