Parama sportininkams - (ne)reikalinga?

Parama sportininkams - (ne)reikalinga?

Klaipėdos savivaldybė jau kurį laiką skiria finansavimą "didelį sportinį meistriškumą demonstruojantiems" miesto sporto klubams. Teigiama, kad parama dalinama remiantis "skaidriausia tvarka". Tačiau kai kurie klaipėdiečiai mano priešingai ir įtaria, kad ji gal būti net neteisėta. Kritišką nuomonę šiuo klausimu išsakė ir Konkurencijos taryba, išnagrinėjusi atitinkamą krepimąsi.

Galvosūkį, ar gali savivaldybės remti sporto klubus, o jei gali, tai kaip, sprendžia ir Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamentas.

Nori kitiems

Klaipėdietis Germanas Čepas teigia kurį laiką bandęs išsiaiškinti, kodėl Savivaldybė panoro finansuoti privačius sporto klubus, tačiau negavęs atsakymų, tad kreipėsi į Konkurencijos tarybą (KT).

Jo nuomone, sporto klubams skirstomos lėšos turėtų atitekti "visuomenės sveikatinimui, jaunimo, vaikų sportui", nes remiamos komandos rengdamos įvairius turnyrus, organizuodamos varžybas siekia tik pelno.

"Kreipiausi į Konkurencijos tarybą matydamas, kad pinigus dalina, kaip supratau, du trys asmenys", - rėžė G. Čepas.

Jis tikino žinantis, kad kai kurių sporto klubų vadovai susitinka su pinigus skirstančiais asmenimis ir jų prašo tam tikros sumos. Klaipėdietis sako girdėjęs, kad kažkurioje Europos Sąjungos (ES) šalių savivaldybėms ir klubams buvo skirtos baudos už tokios paramos teikimą.

"Iš gyventojų pinigų neturi pelnytis verslo įmonės, kaip šiuo metu yra", - teigia G. Čepas.

Pokalbininko nuomone, privatūs klubai turi susirinkti lėšas iš reklamos, verslo atstovų, kurie nori reklamuotis, o Savivaldybė pinigų galėtų skirti nebent premijoms už pasiekimus.

"Nuolatinis finansavimas yra neteisėtas", - dėstė G. Čepas ir pridūrė, kad dėl tokios padėties tikriausiai kreipsis ir į teismus.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder