Papildomos stotelės neįrengs

Papildomos stotelės neįrengs

Uostamiesčio Rimkų gatvėje gyvenantys žmonės kiekvieną dieną susiduria su iššūkiu - Rimkų ir Laistų autobusų stoteles skiria beveik du kilometrai. Tačiau veiksmų siekiant pagerinti susisiekimą šioje vietoje imtasi nebus.

Lietuvos mokslininkų atlikti skaičiavimai ir tyrimai rodo, kad optimalus atstumas iki stotelės yra iki 500 metrų. Jei jis didesnis, einančiųjų į tokią stotelę sumažėja dvigubai. Tačiau Statybos techninių reikalavimų reglamentas dėl Miestų, miestelių ir kaimų susisiekimo sistemos nurodo, kad "stotelės tarp sankryžų įrengiamos tuo atveju, kai, esant viešajam transporto maršrutui, atstumas tarp gretimų sankryžų yra ne mažesnis kaip 600-800 metrų ir tokia stotelių vieta iš esmės atitinka svarbaus traukos objekto dislokaciją bei užtikrinamas pėsčiųjų saugumas pereinant gatvę".

Dėl šios priežasties, anot VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus Gintaro Neniškio, naujos stotelės įrengimas Rimkų gatvėje yra rimtas uždavinys.

"Esame gavę ne vieną prašymą įrengti papildomą stotelę Rimkų gatvėje, bet ne visada užtenka norų - stotelės įrengimo galimybės yra visai kitas dalykas. Kelias ten neseniai buvo rekonstruotas, todėl tai nėra taip paprasta", - kalbėjo G. Neniškis.

Už naujų stotelių įrengimą yra atsakinga Klaipėdos miesto savivaldybės administracija. Jos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus pritarė G. Neniškio nuomonei ir patikino, kad naujos stotelės įrengimas buvo svarstytas, bet jai įrengti galimybių nėra.

"Esame gavę ne vieną pageidavimą, tačiau nuvykę į vietą pamatėme, kad įrengti naują stotelę neįmanoma - nėra įvažos, didelis eismo judėjimas. Kad ir kokie geri būtų mūsų norai, turime laikytis įstatymuose numatytų saugumo reikalavimų. Jei tokiame judriame kelyje sustotų autobusas, pasekmės galėtų būti skaudžios. Todėl kol kas nusprendėme palikti taip, kaip yra", - teigė R. Mockus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder