Paminėtas Klaipėdos jūrininkų ligoninės jubiliejus

Paminėtas Klaipėdos jūrininkų ligoninės jubiliejus

Antradienį Klaipėdos jūrininkų ligoninė paminėjo gražią sukaktį - 25-erių metų jubiliejų. Penktadienį į Dramos teatre vykusią šventę buvo pakviesta ligoninės bendruomenė - netrūko apdovanojimų, plojimų ir garbingų svečių.

Į šventę atvyko ir susirinkusius pasveikino Klaipėdos miesto, Palangos ir Šilutės rajonų, kuriuose veikia Jūrininkų ligoninės padaliniai, merai, Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai, kurie ligoninės personalui įteikė padėkos raštus.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovas dr. Jonas Sąlyga priminė ligoninės atsiradimo ir jos raidos istoriją. Jis dėkojo visiems savo įstaigos darbuotojams už atsidavimą.

Ligoninės direktorius pridūrė, kad verta pasidžiaugti skaičiais: per metus įstaigos stacionaruose gydosi daugiau nei 19 tūkstančių pacientų, ambulatoriškai konsultuojama 130 tūkst. pacientų, o ligoninėje kasmet operuojama daugiau nei 5 tūkst. ligonių.

Klaipėdos jūrininkų ligoninė sukūrė gražią tradiciją, gimusią prieš penkerius metus - pagerbti savo profesijos lyderius, autoritetais pripažintus ne tik vadovų ir pacientų, bet ir kolegų.

Minint ligoninės jubiliejų buvo įteikti trys garbingi apdovanojimai - Klaipėdos jūrininkų ligoninės profesijos lyderio ženklai.

Už įkvepiantį pasišventimą profesijai ir neišmatuojamą atsakomybę, nesavanaudiškumą, nuoširdumą ir kolegų pripažinimą ženkleliu ir diplomu buvo apdovanota Klaipėdos jūrininkų ligoninės pirmojo kardiologijos skyriaus vedėja, biomedicinos mokslų daktarė, buvusi Sveikatos apsaugos ministerijos vyriausioji kardiologė Klaipėdos kraštui Dalia Jarašūnienė.

Lyderio ženklelis ir diplomas buvo įteiktas ir Klaipėdos jūrininkų ligoninės operacinių poskyrio vyresniajai slaugytojai, kolegų įvardintai naujovių ir medicinos priemonių eksperte Astai Makarienei.

Garbingo apdovanojimo sulaukė ir Klaipėdos jūrininkų ligoninės aptarnaujančio personalo tarnybos vadovė Irena Zubienė, kuri jau du dešimtmečius puoselėja ligoninės aplinką.

"Ši diena svarbi mums visiems - praėjo 25 ligoninės pavasariai, pažymėti ne tik skaičiais, bet ir branda, pripažinimu, profesinėmis pergalėmis. Be jūsų visų tikrai nebūtų tų nuveiktų darbų. Jūs, mieli kolegos, ligoninės darbuotojai, esate mūsų didžiausias turtas", - sakė J. Sąlyga.

SKAIČIAI

  • Ligoninėje šiuo metu yra 674 lovos.
  • Dirba 1 255 darbuotojai.
  • Vakarų Lietuvos (Klaipėdos teritorinė ligonių kasa) gyventojų gydoma 79,7 proc.
  • Per metus stacionare gydoma beveik 19 tūkst. pacientų.
  • Konsultuojama per 130 tūkst. pacientų.
  • Veikia padaliniai Palangoje ir Švėkšnoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder