Pagrūmojus kiemus sutvarkė kitądien

Pagrūmojus kiemus sutvarkė kitądien

Uostamiesčio Rumpiškės kvartalo gyventojų vardu į "Vakarų ekspresą" kreipęsis Vytautas Jonynas skundėsi netvarka šalia Rumpiškės gatvės 18-ojo ir 20-ojo bei Sausio 15-osios gatvės 18-ojo ir 20-ojo namų.

"Čia tikras šiukšlynas. Prie konteinerių guli krūvos dar pernai sugrėbtų lapų, neišvežti ir į maišus sukišti lapai", - piktinosi vyriškis, pridūręs, kad netvarką kiemuose padarė ne neseniai praūžęs "Feliksas", tačiau miesto švarintojų abejingumas.

Esą akis bado ne tik pūpsantys medžių lapų kalnai, bet ir nosį riečia smarvė, sklindanti nuo Rumpiškės gatvės pakraščių. Vytautas tikino, kad pakelės nebuvo valytos mažiausiai penkerius metus.

Sužinojusi apie situaciją Rumpiškės kvartale Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pažadėjo pasidomėti, kas pamiršo susitvarkyti. Ilgai laukti nereikėjo: jau kitą dieną po kiemus zujo tvarkdariai ir rinko nuo rudens pamirštus lapus bei šiukšles.

Skyriaus vedėja stebėjosi, kad žmonės, užuot kreipęsi tiesiai į kiemus bei namus prižiūrinčią bendrovę ar Savivaldybę, skambina žiniasklaidai.

Šiaip ar taip, ji akcentavo, kad pirmą kartą susidūrė su situacija, kai šiukšlės ir sugrėbti lapai paliekami tokiam ilgam laikotarpiui: "Būna, kad vėluoja, nebespėja, bet kad iki tokio lygio, tai pirmą kartą."

Minėtus kiemus bei takus priklauso tvarkyti net trims bendrovėms - Rumpiškės gatvės kiemus tvarko "Vėtrungės būstas", Sausio 15-osios gatvėje sukasi "Paslaugos būstui", o alėją, vedančią iš Taikos prospekto Rumpiškės gatvės link, valo "Klaipėdos želdiniai".

Miesto tvarkymo skyriaus vyresnioji specialistė Laima Jūrevičienė taip pat patvirtino, kad kartkartėmis pasitaiko pamirštų plotų.

"Tai natūralu, gi dirba žmonės, pasitaiko ir klaidų", - teigė ji.

PŪPSO. Palikti maišai su medžių lapais buvo spėję apsnigti.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder