Pagrasino, kad "Kultūros fabrike" apsigyvens drambliai

Pagrasino, kad "Kultūros fabrike" apsigyvens drambliai

Nors "Kultūros fabrike" reziduojantys menininkai įnirtingai priešinosi, vis dėlto įkainiai už patalpų nuomą jiems keisis. Tačiau žadama toliau diskutuoti, kokia turėtų būti šios įstaigos vizija, nes esą dabar iki galo nėra aišku, ar tai kultūros, ar verslo įstaiga.

Savivaldybės taryba vakar pritarė siūlymui panaikinti viešosios įstaigos "Klaipėda ID" KUFA teikiamų paslaugų, kurios nėra priskirtinos viešosioms paslaugoms, įkainius.

Tai reiškia, kad įkainiai keisis. Suprantama, ne į mažąją pusę. Dėl to labai pyksta menininkai. Net ir prieš Tarybos posėdį tribūnoje pasisakę "Kultūros fabrike" veikiančios kino salės nuomininkai neslėpė, kad, pakeitus įkainius, jie bus priversti išsikraustyti.

"Iš mūsų atimama teisė nustatyti kainas labai svarbioje srityje. "Klaipėda ID" vadovaujasi komerciniais principais. Galbūt paaiškės, kad labiausiai komerciškai verta "Kultūros fabrike" įkurdinti cirką su visais drambliais", - nepritarti tokiam siūlymui kolegas ragino Nina Puteikienė.

Tačiau jos balsas liko neišgirstas ir projektui buvo pritarta.

Visgi Savivaldybės Tarptautinių ryšių ir ekonominės plėtros skyriaus vedėja Jurgita Činauskaitė žadėjo, kad valdininkai analizuos dažnai kylantį klausimą, kokias funkcijas vykdo "Kultūros fabrikas" - kultūros ar verslo. Pasak jos, kitais metais ketinama rengti galimybių studiją, taip pat organizuoti diskusijas su bendruomenėmis, kokia turėtų būti šio objekto vizija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder