Pagaliau oro sąlygos leido sugauti žuvų

Pagaliau oro sąlygos leido sugauti žuvų

Kuršių marių ir Baltijos jūros priekrantės žvejai džiaugiasi, kad pagaliau oro sąlygos jiems buvo palankios ir leido atitaisyti ankstesnę nesėkmę bei padidinti klaipėdiečių Kūčių stalo asortimentą. Jie apgailestauja, kad to nepavyko padaryti praėjusį šeštadienį.

Priekrantės verslinės ir rekreacinės žuvininkystės asociacijos pirmininkas Mindaugas Rimeikis žvejų vardu atsiprašo, kad praėjusį šeštadienį žuvų mugėje Danės krantinėje klaipėdiečiai nerado tokio plataus asortimento, koks buvo žadėtas. Kadangi prekiaujama šviežiomis žuvimis, kas jau kas, o uostamiesčio gyventojai turėtų suprasti, kad žvejai yra priklausomi nuo oro ir žvejybos sąlygų. Pakyla audra, ir nieko nepadarysi. Ir tąkart atsitiko taip, kad oro sąlygos žvejams pakišo koją.

O štai pirmadienį ir Kuršių marių, ir Baltijos jūros žvejai ištraukė tinklus, tad antradienį pirkėjų jau laukė visos žadėtosios žuvys, išskyrus juoduosius ikrus. Jais, kurių 1 kg kainuoja 900 eurų, atsisakyta prekiauti, nes neįsivaizduojama, kas galėtų pirkti.

"Kai pasakė kainą, aš žagtelėjau", - juokavo M. Rimeikis.

Mugė vyksta dešiniajame Danės krante - tarp Pilies tilto ir Šiaurinio rago, šviežių žuvų turgelio teritorijoje.

Šviežių menkių kilogramas kainuoja 3 eurus, žiobrių - 2,5 euro, tiek pat kainuoja ir upinių ešerių kilogramas, stintų - 3,5 euro, Baltijos jūros menkių filė - 6 eurus, upėtakių - 5 eurus, sterkų - 6,4 euro, tunų vakuume, kurių grynasis svoris - 950 g, o 50 g - alyvuogių aliejus, kuriuos galima valgyti be atskiro paruošimo - 11 eurų (parduotuvėse ispaniški tunai kainuoja 16-20 eurų), atlantinių menkių - 8,5 euro, silkių - 2,9 euro, kaip ir pernai.

Unguriai mugėje tikrai ne kiniški. Antradienį vietinėje rūkyklėlėje buvo rūkomi Kuršių mariose sugauti unguriai.

Šiandien mugėje žuvys bus parduodamos nuo 10 iki 19 val., rytoj - nuo 9 iki 16 val. Gruodžio 25-26 d. žvejai švęs Kalėdas, žuvimis prekiaujama nebus.

Gruodžio 27-30 d. bus prekiaujama nuo 10 iki 18.30 val., o gruodžio 31 d. - nuo 10 iki 16 val. Pirmąją Naujųjų metų dieną žuvų neieškokite, žvejai nežvejos.

Pasak M. Rimeikio, prognozuojama, kad gruodžio 28-29 d. bus geras oras, tad žuvų nepritrūks. Jeigu prognozės nepasitvirtins, gali pritrūkti sterkų, ešeriukų ir žiobrių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder