Paaiškino, kur investuos 20 milijonų

Paaiškino, kur investuos 20 milijonų

Vadinamosios tikslinės integruotos teritorijos programos projektą visuomenei pristatę miesto valdžios atstovai sulaukė pastabų, jog investiciniuose projektuose nepakankamas dėmesys skiriamas neįgaliesiems.

Žinia, Klaipėdoje tiksline teritorija yra pasirinkta centrinė miesto dalis tarp senamiesčio ir "Akropolio".

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriaus Ričardo Zulco, pagrindiniai projekto uždaviniai yra padidinti šios teritorijos patrauklumą gyventojams, sudaryti sąlygas smulkaus ir vidutinio verslo plėtrai, mažinti aplinkos užterštumą. Visiems projektams įgyvendinti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų ketinama skirti 20 mln. eurų. Taip pat prie projekto įgyvendinimo prisidės ir Savivaldybė, esą bus pritraukiamos papildomos lėšos iš kitų ministerijų.

Savivaldybės administracijos Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė informavo, jog 1 mln. eurų numatomas "minkštosioms" projekto priemonėms - įvairiems socialiniams, švietimo, sveikatos projektams. "Minkštųjų" priemonių strategiją turi parengti tikslinėje teritorijoje įkurta Vietos veiklos grupė (VVG). Iniciatyvos suburti ir administruoti tokios grupės veiklą imasi Savivaldybė. Grupėje bus kviečiami dalyvauti ir visuomeninių organizacijų, bendruomenės bei verslo atstovai.

Pristatyme dalyvavę klaipėdiečiai atkreipė dėmesį, jog investiciniuose projektuose nepakankamas dėmesys skiriamas neįgaliesiems. Pavyzdžiui, iš renovuotų 25 mokyklų tik 2 pritaikytos neįgaliesiems. Buvo prašoma pakeisti Klaipėdos senamiesčio dangą, nes grindinys esą apriboja galimybes čia lankytis neįgaliesiems, mamoms su vežimėliais ir net pėstiesiems. Priminta, jog senamiestyje nėra nė vienos vaikų žaidimų aikštelės, o Ąžuolų giraitė ir jos apylinkės esą skęsta vandenyje, nes nėra drenažo.

Nepatikliai susitikimo dalyviai reagavo į tai, jog VVG, filtruosiančios remiamus projektus, steigėja bus Savivaldybė. Nuskambėjo nepasitenkinimo bei pavydo gaidelės ir dėl to, kad tik ši tikslinė Klaipėdos miesto teritorija gaus daugiausiai dėmesio ir investicijų.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder